Πολιτική

Πίσω στο καλοκαίρι του 2015;

Πίσω στο καλοκαίρι του 2015;

Πηγή Φωτογραφίας: protothema.gr

Το σενάριο του πισωγυρίσματος στο καλοκαίρι του 2015, των κλειστών τραπεζών και της εθνικά υπερήφανης διαπραγμάτευσης με τους «ξένους», επανήλθε, την εβδομάδα αυτή

Το σενάριο του πισωγυρίσματος στο καλοκαίρι του 2015, των κλειστών τραπεζών και της εθνικά υπερήφανης διαπραγμάτευσης με τους «ξένους», επανήλθε, την εβδομάδα αυτή, όχι ως ένα ενδεχόμενο προς αποφυγή, όχι ως μια θλιβερή παρένθεση στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου, αλλά ως μια… λύση προς επανεξέταση και διερεύνηση, που κατατέθηκε από δυνάμεις της αριστεράς, τέσσερις μόλις εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση.

Η «πηγή έμπνευσης» του τρομώδους σεναρίου προέρχεται από τον «πούρο», τον «καθαρόαιμο» αριστερό μιας «προοδευτικής διακυβέρνησης», το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, υπουργού Οικονομικών μιας από τις πιο ταραγμένες, κοινωνικά και οικονομικά, περιόδους της συγκαιρινής μας ιστορίας.

Με βάση όσα δήλωσε από τηλεοράσεως ο εκπρόσωπος Τύπου του radical ΜέΡΑ25, το σενάριο του  κλεισίματος των τραπεζών βρίσκεται στο τραπέζι, παρέχεται ως δυνατότητα για την υπέρβαση οικονομικά οριακών στιγμών. Έτσι, αν η προοδευτική διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 έρθει σε «κατά μέτωπο αντιπαράθεση» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το προοδευτικό οικονομικό επιτελείο δεν θα διστάσει να απασφαλίσει, να «πιέσει την σκανδάλη» και να διατάξει αριστερώ τω τρόπω, λεβέντικα και δυναμικά δηλαδή, το κλείσιμο των τραπεζών.

Οι πολίτες θα τρέχουμε, σαν σε deja vu, να εκταμιεύσουμε μερικές δεκάδες ευρώ για να επιβιώσουμε με αυτά για καμιά εβδομάδα, ενώ οι (ταξικά συμβιβασμένοι) «κυρ Παντελήδες» του μικροεμπορίου και της (μικροαστικής) διπλανής πόρτας θα είναι από την ίδια τη ροή των πραγμάτων και των εξελίξεων καταδικασμένοι να περιμένουν, όντας τσακισμένοι από κάθε έννοια υλικής ένδειας, την επόμενη δημόσια παρέμβαση του καθηγητή της Θεωρίας των Παιγνίων, για να καταστρώσουν το νέο σχέδιο ολιγοήμερης επιβιώσεως.

Ο τρόμος του καλοκαιριού του 2015, με την τόσο αγαπητή στον κ. Γιάνη Βαρουφάκη «ένταση», θα έχει εγκαθιδρυθεί επάνω από την ελληνική κοινωνία και οικονομία από την «προοδευτική διακυβέρνηση» των τριών συνεπών κομμάτων της «αντιδεξιάς» και του «αντιμητσοτακισμού».

Το ανέκδοτο γίνεται και πάλι ορατό ενδεχόμενο σε περίπτωση διακυβέρνησης των «προοδευτικών δυνάμεων», με το ίδιο πρόσωπο να προορίζεται, κατά το ρεπορτάζ, για την καρέκλα του υπουργού Οικονομικών.

Το σενάριο βρίσκεται, όπως ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 ενημέρωσε, στην «κυβερνητική προοδευτική ατζέντα» και για την υλοποίησή του συνεργούν ήδη φωνές της ριζοσπαστικής δεξιάς. Η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος, με την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου, εκτιμούν, όπως ακριβώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, η χώρα ξαναζεί τις ημέρες της αποστασίας του 1965 και ότι ο σημερινός πρωθυπουργός διαθέτει άριστη πολιτική τεχνογνωσία στο «στήσιμο» αποστασιών και συνταγματικών ανωμαλιών. Και αν ακόμη δεν βγαίνουν τα κουκιά, αυτό που συζητείται είναι η ψήφος ανοχής της πουτινόφιλης Ελληνικής Λύσης σε μια «προοδευτική διακυβέρνηση».

Έπεται ότι βασικό χρέος των φιλελεύθερων, δημοκρατικών δυνάμεων είναι η αναζήτηση κοινών τόπων και η ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην υφιστάμενη μεταρρυθμιστική κυβερνητική πλειοψηφία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments