Πολιτική

Τσίπρας, Βελόπουλος, Βαρουφάκης βλέπουν αποστασία και μέρες ‘65

Τσίπρας, Βελόπουλος, Βαρουφάκης βλέπουν αποστασία και μέρες ‘65

Πηγή Φωτογραφίας: Voice News

Η αρχή έγινε από την Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου, ο οποίος αποφάσισε οι βουλευτές του Αντώνης Μυλωνάκης, Απόστολος Αβδελάς και Αναστασία Αλεξοπούλου να κατέβουν ως υποψήφιοι του κόμματος σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες από εκείνες του 2019

Κοινή είναι η στάση των κατεξοχήν ριζοσπαστικών δυνάμεων του κομματικού συστήματος απέναντι στους τρεις βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, οι οποίοι κατηγορούνται από τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο για ύποπτες συνομιλίες με την Νέα Δημοκρατία, αμέσως μετά την θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για την διάλυση της Βουλής. Η αρχή έγινε από την Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου, ο οποίος αποφάσισε οι βουλευτές του Αντώνης Μυλωνάκης, Απόστολος Αβδελάς και Αναστασία Αλεξοπούλου να κατέβουν ως υποψήφιοι του κόμματος σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες από εκείνες του 2019. Σύμφωνα με την απόφαση του κόμματος, οι τρεις βουλευτές βρίσκονται σε «συνομιλίες» με την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι τρεις αυτοί βουλευτές «συνομιλούν με τη ΝΔ, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τη βασική γραμμή του κόμματος, σύμφωνα με την οποία ουδεμία πιθανότητα συγκυβέρνησης υπάρχει, αλλά και μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος για φαινόμενα οχλήσεων υποψηφίων βουλευτών από στελέχη της ΝΔ, αποφασίστηκε (…) να κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες».

Η αιχμή για υπόγειες διαβουλεύσεις και μυστικές συνομιλίες με το «καθεστώς Μητσοτάκη» βρίσκεται στο τραπέζι και την «σκυτάλη» της ακροδεξιάς Ελληνικής Λύσης τρέχει να παραλάβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας. Το άτυπο αριστεροδεξιό μέτωπο συγκροτείται με την παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα από την Θεσσαλονίκη. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για «σεισμό στην Αθήνα» αναφορικά με τους τρεις ακροδεξιούς βουλευτές και υπόσχεται στους αριστερούς συγκεντρωμένους αποκατάσταση της συνταγματικής και πολιτικής τάξης.

«Σήμερα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης την προσφυγή στις κάλπες, μόλις τις ανακοίνωσε έγινε σεισμός στην Αθήνα! Καλού κακού, στις 21 Μάη, μαζί με την ψήφο μας», χαριτολόγησε ο κ. Τσίπας, «ας σπάσουμε και το ρόδι για να ανασάνει η ελληνική κοινωνία. Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή». Υιοθετώντας, δε, πλήρως τη ρητορική Βελόπουλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, σχετικά με τους τρεις βουλευτές της ακροδεξιάς, πως «στις αποστασίες η οικογένεια Μητσοτάκη έχει το know how», η οποία, εκτός από την τεχνογνωσία των αποστασιών, θεωρείται ότι είναι και πολιτικά αδίστακτη:

«Αυτές τις 30 μέρες θα δούμε πολλά πράγματα, η ΝΔ θα κάνει το παν για να ανατρέψει την πολιτική αλλαγή που έρχεται, αλλά δεν θα τα καταφέρει. Θα επιστρατευτούν προβοκάτσιες, fake news και αποστασίες, όπως αυτή που κατήγγειλε ο κ. Βελόπουλος». Στο αντιμητσοτακικό μέτωπο των Βελόπουλου – Τσίπρα προστέθηκε, μετά ελάχιστη ώρα, και το «πούρο» Μέρα25. Ο συνεπής radical της εγχώριας αριστεράς ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις καταγγελίες περί αποστασίας. Το Μέρα25 ανακοινώνει πως «όλοι έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν γνώμη και κόμμα. Άλλο αυτό κι άλλο την έδρα που δίνουν πολίτες για να εκπροσωπηθεί ένα κόμμα στη Βουλή να την παραδίδει βουλεύτρια ή βουλευτής στο «Παζάρι της Αποστασίας», στο οποίο πρώτος μεγαλούργησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1965.

Δεν μπορεί να προβλεφθεί με βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος του 2023 θα αναβαθμιστεί σε Πάνο Καμμένο του 2015. Είναι εντούτοις πρόδηλο ότι, για το αριστεροδεξιό μπλοκ, ζούμε μέρες «αποστασίας του ’65» και ότι πρωταρχικός πολιτικός αντίπαλος, όπως Ελληνική Λύση, Σύριζα και Μέρα25 υποστηρίζουν, είναι ο υιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο σημερινός πρωθυπουργός βαρύνεται ήδη με την αποστασία των τριών βουλευτών της Ελληνικής Λύσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο κοινός στόχος, που πρέπει να ανατραπεί στις 21 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments