Αθλητισμός

Βέργης:”Κύριε Μαρινάκη «elite ομάδες» είναι ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ, δείτε τον φετινό Ολυμπιακό”

Βέργης:”Κύριε Μαρινάκη «elite ομάδες» είναι ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ, δείτε τον φετινό Ολυμπιακό”
Τα εξωαγωνιστικά του Φαλήρου

Απίστευτα πράγματα. Ένας Εlite διαιτητής από την Ιταλία ήρθε να σφυρίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο φινάλε έτρεχε να μπει στη φυσούνα για να σωθεί εξαιτίας της εισβολής οπαδών στο γήπεδο και τον «πόλεμο» που είχαν αυτοί ανοίξει με την αστυνομία! ο Βασίλης Βέργης γράφει για το SDNA.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της γηπεδούχου ομάδος και πρόεδρος της Super League κ. Βαγγέλης Μαρινάκης είχε φτάσει (ξανά!) μέχρι τη γραμμή του πλαγίου άουτ και διαμαρτυρόταν για την απόφαση του «Εlite» ρέφερι Μάσα να υποδείξει πέναλτι στη μονομαχία του Ρέαμπτσουκ με τον Βίντα από το οποίο προήλθε το 1-2. Το είχε ξανακάνει ο κ. Μαρινάκης αυτό όταν κατέβηκε στο γήπεδο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! Είναι μια εικόνα, σε συνδυασμό με τις… μπάλες που πετούσαν οι γηπεδούχοι στο χορτάρι και βέβαια τα αίσχη-επεισόδια που ακολούθησαν, η οποία θα κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Και μόνο κολακευτική δεν είναι για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Υπάρχει και… η απίθανη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σύμφωνα με την οποία «Οι αλήτες της ΕΠΟ και η ανίκανη να τους αντιμετωπίσει κυβέρνηση, σκότωσαν το ποδόσφαιρο!» Μάλιστα.

Δηλαδή η ΕΠΟ και ο… Μητσοτάκης είπαν στον “Elite” Μάσα να δώσει πέναλτι υπέρ του Βίντα για να νικήσει η ΑΕΚ στο Φάληρο!!! Ούτε σε έργα επιστημονικής φαντασίας δεν υπάρχουν αυτά. Ούτε εκεί δεν βρίσκεις τέτοιες δικαιολογίες.

Θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός φώναζε εδώ και μήνες να έρθουν στα ντέρμπι και σε όλα τα ματς των play off «Εlite» διαιτητές. Ήρθαν. Αλλά ούτε με αυτούς θεωρεί ο κ. Μαρινάκης ότι αποδίδεται δικαιοσύνη στο γήπεδο. Ποιοι πρέπει να σφυρίζουν τελικά στα παιχνίδια του Ολυμπιακού;

Επειδή δόθηκε πέναλτι σε φάση που ο Ρέαμπτσουκ βρήκε ψηλά με το πόδι τον Βίντα; Λίγο ή πολύ δεν το ξέρω, δεν έχω δυναμόμετρο για να γνωρίζω αν έπεσε από αυτό ο παίκτης της ΑΕΚ. Τον βρήκε όμως ο αμυντικός του Ολυμπιακού. Ηταν μια φάση στην οποία είδαν παράβαση ΚΑΙ ο «Elite» ρέφερι και ο συμπατριώτης του στο var. Αλλά για την ΠΑΕ Ολυμπιακός φταίει η ΕΠΟ και η κυβέρνηση. Ο Θεός να μας φυλάει!

Ακόμη κι αν έχει δίκιο ο Ολυμπιακός για τη φάση του 1-3, καθώς μπορούσε να δοθεί φάουλ του Άμραμπατ στο ξεκίνημα στον Ρέαμπτσουκ, η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» που ακολούθησε στο υψηλότερο επίπεδο ήταν ασύλληπτη.

Σε ματς στο οποίο ο αντίπαλός του ήταν σαφώς καλύτερος. Στο Φάληρο νίκησε η ποιοτικότερη ομάδα. Η ΑΕΚ έκανε «παρέλαση» στο α’ ημίχρονο. Ματς που έπρεπε να είχε βάλει τρία γκολ, σκόραρε μόλις μία φορά με τον Γκατσίνοβιτς. Από την άλλη πλευρά ο Ανιγκό, 4ος προπονητής που είχε φέτος στον πάγκο του ο Ολυμπιακός (!), πρόσφερε στο πιάτο τα πάντα στον Αλμέιδα χρησιμοποιώντας τρία «10άρια» με αποτέλεσμα να μαρκάρουν με τα… μάτια!

Τα δύο «διπλά» σε Τούμπα και Φάληρο έγιναν από τις δύο ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ομάδες του φετινού πρωταθλήματος οι οποίες χτίστηκαν ποδοσφαιρικά και επένδυσαν στους προπονητές τους. Αντίθετα ο Ολυμπιακός εισέπραξε την αντι-ποδοσφαιρική συμπεριφορά της διοίκησής του από την πρώτη στιγμή της φετινής σεζόν. Αν θέλει ο κ. Μαρινάκης να δει ποια είναι η διαφορά δεν έχει παρά να κοιτάξει στον καθρέφτη του για όλες τις αποφάσεις που εκείνος πήρε από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι και πριν λίγο καιρό με την «παραίτηση» του Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός υποβλήθηκε σε «μαρτύριο» και όλα αυτά τα αυτογκόλ τον οδήγησαν στην κατάληξη 5 αγώνες πριν το φινάλε να είναι εκτός πρωταθλήματος. Και άργησε να συμβεί με όσα είχαν προηγηθεί.

Αντίθετα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι δύο ομάδες που ΑΞΙΖΟΥΝ να πάρουν τον τίτλο. Οποια κι αν τον κατακτήσει στο τέλος.

Στην Τούμπα η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έβγαλε ξανά το μέταλλό της. Με εύστοχο Σπόραρ δεν θα είχε περάσει τον «εφιάλτη» στο φινάλε όπου αμυνόταν όπως όπως στις προσπάθειες του ΠΑΟΚ.

Ο Μπερνάρ έκανε φοβερό πρώτο ημίχρονο, σκόραρε υπέροχο γκολ, αλλά ο «Φώτης… Ολισαντέμπε» ήταν ξανά ο άνθρωπος του αγώνα, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές φέτος. Αυτός διεκδίκησε τη μπάλα, αυτός κέρδισε σωστά το πέναλτι που έφερε τη νίκη. Ο Ιωαννίδης κάνει σεζόν ζωής!

Για τον Παναθηναϊκό ειδικά ΑΥΤΟ το «διπλό» απέναντι στον ΠΑΟΚ που του είχε κάνει τη ζωή δύσκολη στα τρία τελευταία ματς σε κύπελλο και πρωτάθλημα, ήταν η απόδειξη ότι έχει το σθένος, την ποδοσφαιρική μαγκιά και την ποιότητα να το πάει μέχρι τέλος για τον τίτλο.

Αντίστοιχα και η ΑΕΚ που μπορεί να έχασε τον Αραούχο αλλά είχε στο Φάληρο ηγέτες σαν τον Γκατσίνοβιτς που ηγήθηκαν σε ένα τεράστιο «διπλό» το οποίο μάλιστα ήρθε αφότου οι παίκτες της γνώριζαν για τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, αλλά δεν τους «έπνιξε» το «πρέπει».

Δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που θα παλέψουν για τον τίτλο έχοντας ήδη το πρώτο παράσημο: τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments