Πολιτική

‘Όταν ο Βαρουφάκης ακύρωσε τα σχέδια του Τσίπρα

‘Όταν ο Βαρουφάκης ακύρωσε τα σχέδια του Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Κάθε πολιτικός αρχηγός πρέπει, πέρα από τα ατομικά του ταλέντα και τις προσωπικές ικανότητες και δεξιότητές του, να έχει για σύμμαχό του και την τύχη. Χωρίς την συνδρομή της τύχης, ακόμη και τα πιο καλοσχεδιασμένα σχέδια για το μέλλον κινδυνεύουν να ακυρωθούν στην πράξη και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Κάθε πολιτικός αρχηγός πρέπει, πέρα από τα ατομικά του ταλέντα και τις προσωπικές ικανότητες και δεξιότητές του, να έχει για σύμμαχό του και την τύχη. Χωρίς την συνδρομή της τύχης, ακόμη και τα πιο καλοσχεδιασμένα σχέδια για το μέλλον κινδυνεύουν να ακυρωθούν στην πράξη και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι τον συντροφεύει η τύχη στην πολιτική του διαδρομή, έχοντας απέναντί του τον κ. Αλέξη Τσίπρα και, πλέον, τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα, θεωρούμενος ως πρωταρχικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ω κύριος συνδιεκδικητής της εξουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταγράψει σημαντικές υστερήσεις σε σχέση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός της χώρας. Υποστηρίζεται συχνά, για παράδειγμα, ότι ο Α. Τσίπρας υστερεί σημαντικά σε γνώσεις και σε χάραξη στρατηγικών στόχων.

Στο ίδιο, «ευχάριστο» και θετικό, συμπέρασμα για τον κ. Μητσοτάκη καταλήγει και η σύγκριση με άλλους πολιτικούς ηγέτες. Στη σημερινή συγκυρία, η περίπτωση του προέδρου του ΜέΡΑ25 είναι χαρακτηριστική. Ο Γιάνης Βαρουφάκης επαναφέρει το δυσάρεστο στη συλλογική μνήμη σενάριο του κλεισίματος των τραπεζών, ενώ με την στάση του υπονομεύει το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης των ηττημένων.  Η πολιτική συμπεριφορά του προέδρου του ΜεΡΑ25 ευνοεί, σε τελικό βαθμό, την ευόδωση των πολιτικών σχεδίων του πρωθυπουργού.

Στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε ότι η υφιστάμενη κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι δομική και θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να αποφασίσει το κλείσιμο των τραπεζών. Και με κλειστές τράπεζες, η οικονομία μπορεί και πρέπει να επανεκκινήσει, σύμφωνα με τον Γιάνη, μέσα από ένα νέο σύστημα συναλλαγών, το οποίο θα σηματοδοτήσει και την μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Με αυτόν, όμως, τον επικοινωνιακά ελέγξιμο τρόπο, ο πρόεδρος του Μέρα25 υπενθυμίζει στους πολίτες το βασανιστικό καλοκαίρι, που βίωσε η ελληνική κοινωνία το 2015.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 βάζει πρόωρα τέλος στην προοπτική μιας κυβέρνησης ηττημένων, η οποία θα συγκροτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών. Ο Γιάνης Βαρουφάκης προτάσσει το σχέδιο «Δήμητρα» και έτσι, «φοβίζει» ολόκληρα τμήματα από το κοινωνικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν επιθυμεί προφανώς την επάνοδο στις σοκαριστικές ημέρες του δεύτερου μισού του 2015. Ημέρες, που ήταν εφιαλτικές κυρίως για τα ιδιωτικά νοικοκυριά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιχειρεί ένα σημαντικό «άνοιγμα» προς τον σύγχρονο ριζοσπαστικό χώρο, αλλά, την ίδια στιγμή, ακυρώνει κάθε στέρεεη προοπτική για μια κυβέρνηση των ηττημένων. Έτσι, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται ως το μόνο κόμμα εξουσίας, ικανό να εγγυηθεί την δημοσιονομική σταθερότητα και την ευοίωνη οικονομική προοπτική της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments