Αθλητισμός

Καθοριστικό… update για τον ΠΑΟΚ

Καθοριστικό… update για τον ΠΑΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Την επομένη μίας ήττας, ίσως κάθε μεταγραφική συζήτηση να μοιάζει με πανάκεια. Η φετινή σεζόν, ανεξάρτητα από την κατάληξή της, έχει δώσει ήδη στον ΠΑΟΚ όλες τις απαντήσεις που ψάχνει για το update του καλοκαιριού

Κυρίως για το πώς πρέπει να κινηθεί στην αγορά. Προφανώς η κάθε επιλογή/κίνηση εμπεριέρχει ρίσκο αλλά στην παρούσα φάση υπάρχουν συντεταγμένες στα χέρια του για το τί ψάχνει…

Το βασικό ζητούμενο για τους ασπρόμαυρους είναι να βρει παίκτες καθοριστικούς στο παιχνίδι του. Παίκτες που μπορούν να «ξεκλειδώσουν» παιχνίδια, παίκτες που μπορούν να πάρουν επ΄ώμου την ομάδα, να βγάλουν προσωπικότητα και χαρακτήρα στα δύσκολα. Αυτό ήταν φέτος το μεγαλύτερο -ενδεχομένως- μειονέκτημα του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ είχε να επιδείξει ένα καλοδουλέμενο σύνολο, απόρροια της ευφυϊας και της ικανότητας του προπονητή του αλλά στα δύσκολα, του έλειψε σε μία πρώτη ανάγνωση αυτό το στοιχείο.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως όταν ο ΠΑΟΚ βρέθηκε υπό πίεση και ήταν στα… κόκκινα, έχοντας μπροστά του «πρέπει», δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Απεναντίας, ρόλαρε και τα πήγε εξαιρετικά όταν δεν είχε τίποτα να χάσει…

Σε μία ομάδα πρωταθλητισμού και υψηλών απαιτήσεων, οι καθοριστικοί παίκτες είναι το Α και το Ω μέσα σε μία σεζόν προκειμένου να την οδηγήσουν και να την «κρατήσουν» στο δρόμο της. Κι αν θέλετε να μιλήσουμε με παραδείγματα, η περίπτωση του φετινού Ντόουγκλας Αουγκούστο είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα του λείπει… Παίκτες που «τραβούν» την ομάδα και η απόδοσή τους αντανακλάται στο σύνολο.

Ενδεχομένως στην ίδια κατηγορία να ανήκει ακόμη και ο νεαρός Ντόμινικ Κοτάρσκι δεδομένου πως υπήρχαν παιχνίδια που είχαν την υπογραφή, με τον 22χρονο πορτιέρε να κρατάει όρθια την ομάδα του. Υπάρχει σαφώς και ο αντίλογος για την εν λόγω περίπτωση, ειδικά στην αρχή της σεζόν, ωστόσο, η θέση του τερματοφύλακα είναι τέτοια που δεν του συγχωρείται εύκολα το λάθος. Σε κάθε περίπτωση, ο Κοτάρσκι αποδείχθηκε μία καθοριστική κίνηση για τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι.

Μία υποσημείωση προκειμένου να μην συγχέουμε το «καθοριστικός» με το «επιδραστικός». Ο ΠΑΟΚ είχε αρκετούς επιδραστικούς παίκτες στο παιχνίδι του, δεν είναι κάτι που του έλειψε φέτος. Ένας τέτοιος παίκτης φαντάζει για παράδειγμα, και λόγω ηλικίας και απουσίας παραστάσεων, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος ξεκίνησε να παίρνει φανέλα βασικού γιατί με την είσοδό του στα ματς, ήταν άμεσα επιδραστικός στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, με τις περίτεχνες ενέργειες του. Προφανώς στην πρώτη του σεζόν στην ανδρική ομάδα, δεν μπορεί κανείς να έχει απαιτήσεις από έναν 20χρονο να γίνει ο καθοριστικός παίκτης της. Το ότι έχει όλα τα φόντα και ο ΠΑΟΚ του δίνει όλο το γήπεδο, είναι μία διαφορετική και ενδεχομένως μελλοντική συζήτηση.

Συνεπώς το… ξεσκαρτάρισμα ενόψει καλοκαιριού δεν αφορά μόνο τις προσθαφαιρέσεις. Είναι μία σύνθεση χαρακτηριστικών που πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ, να βρει τα στοιχεία που του έλειψαν φέτος, να βάλει απαραίτητες πινελιές για μία ομάδα με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στη σεζόν του νταμπλ, ο ΠΑΟΚ είχε να επιδείξει καθοριστικούς παίκτες σε κάθε γραμμή του, είχε πολλούς πρωταγωνιστές και έβγαζε προσωπικότητα χωρίς να χάνει την ταυτότητα του γκρουπ. Συνεπώς, γνωρίζοντας τι να θυμάσαι από το παρελθόν, μπορείς να σχεδιάσεις το παρόν και το μέλλον.

Σαφώς πολλοί θα φέρετε στην κουβέντα το εγχείρημα πως ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να κινηθεί πέρσι το καλοκαίρι σε ένα διαφορετικό μοτίβο, ακολουθώντας ένα δύσκολο δρόμο βάσει των επιλογών του και του πλάνου του, ρίχνοντας το μέσο όρο, ποντάροντας περισσότερο στα νιάτα και πάει λέγοντας… Και ορθώς το έπραξε και οφείλει να το στηρίξει και φέτος το καλοκαίρι. Οι επιλογές του όμως οφείλουν φέτος να είναι πολύ συγκεκριμένες και προσεκτικές. Κοινώς τι ψάχνει το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ; Ενδεικτικά, έναν αριστερό εξτρέμ με ευχέρεια να αγωνίζεται και ως δεκάρι; Τότε θα πάει σε μία περίπτωση ενός παίκτη που θα πρέπει να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς, να μπορεί να του δώσει παιχνίδια, να του «ξεκλειδώσει» νίκες, όπως αντίστοιχα και ο φορ. Συγκεκριμένες πινελιές του λείπουν!

Είναι εύκολο; Όχι, σε καμία περίπτωση! Θα πετύχουν όλες οι κινήσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι; Ουτοπικό! Εκείνο που είναι fact στην παρούσα φάση είναι ότι έχει τη βάση, έχει έναν ικανότατο προπονητή και έχει έναν καθρέφτη μπροστά του που του δείχνει τα πάντα. Καθαρό μυαλό χρειάζεται ο ΠΑΟΚ και όχι κινήσεις πανικού… Και ούτε πιθανή κατάκτηση Κυπέλλου δεν πρέπει να τον αποπροσανατολίσει από το πλάνο του και από το update του καλοκαιριού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments