Ελλάδα

Σουδάν: Έφτασε στην Ελευσίνα η πρώτη πτήση με Έλληνες – Συγκλονιστικές εικόνες [pics]

Σουδάν: Έφτασε στην Ελευσίνα η πρώτη πτήση με Έλληνες – Συγκλονιστικές εικόνες [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Στην Ελλάδα έφτασαν σήμερα οι πρώτοι Έλληνες ομογενείς που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν

Στην Ελλάδα έφτασαν σήμερα οι πρώτοι Έλληνες ομογενείς που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί ξανά σε εμπόλεμη ζώνη. Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 10:30 το C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με 17 Έλληνες που ήταν στο Σουδάν, στο οποίο πλέον έχει συμφωνηθεί κατάπαυση πυρός για τρεις ημέρες.

Τους Έλληνες ομογενείς που απεγκλωβίστηκαν από το εμπόλεμο Σουδάν υποδέχθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωσταντίνος Φλώρος και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης των Ελλήνων από το Σουδάν

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Τζιμπουτί, όπου στήθηκε η ελληνική επιχείρηση διάσωσης και απομάκρυνσης πολιτών που βρέθηκαν στη δύνη του εμφύλιου πολέμου στο Σουδάν. Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, βρίσκεται καθ’ οδόν για την επιστροφή στην Αθήνα.Στο μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων) μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια στο τοπικό γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments