Οικονομία

Μarket Pass: Οι δικαιούχοι που θα δουν νέες πληρωμές

Μarket Pass: Οι δικαιούχοι που θα δουν νέες πληρωμές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Οι τελευταίες πληρωμές στους δικαιούχους του Market Pass θα πραγματοποιηθούν εντός του επόμενου διαστήματος για αγορές σε σούπερ μάρκετ.

Οι τελευταίες πληρωμές στους δικαιούχους του Market Pass θα πραγματοποιηθούν εντός του επόμενου διαστήματος για αγορές σε σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα, όσοι δικαιούχοι έχουν επιλέξει κατάθεση του ποσού σε λογαριασμό θα δουν χρήματα για τελευταία φορά στις 3 Μαίου. Αντίθετα, το «φόρτωμα» του ποσού για όσους έχουν επιλέξει πληρωμές με άυλη ψηφιακή κάρτα, θα συνεχιστεί για άλλες δύο φορές μέχρι τον Ιούλιο.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Market Pass λήγει το προσεχές καλοκαίρι και έτσι οι δικαιούχοι θα πρέπει εγκαίρως να εξαργυρώσουν το ποσό.

  • στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο
  • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο
  • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο

Πού μπορεί να αξιοποιηθεί η άυλη ψηφιακή κάρτα 

Τα καταστήματα, στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του market pass ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ, Κρεοπωλεία, Καταστήματα ζαχαροπλαστικής, Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, καθώς και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.

Τα ποσά του Market Pass

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ.

Δηλαδή, το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ. Τα ποσά είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα.

Σύμφωνα με το επίσημο χρονοδιάγραμμα, στις 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές τόσο για όσους έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, όσο και στους δικαιούχους που έχουν επιλέξει άυλη ψηφιακή κάρτα και υπέβαλαν αίτηση από 1η έως 15 Μαρτίου. Οι επόμενες πληρωμές για αυτούς τους δικαιούχους θα γίνουν ως εξής:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments