Πολιτική

Μητσοτάκης στον Alpha: Δεν θα δεχθώ ποτέ να κυβερνήσω με ψήφο ανοχής – Δείτε

Μητσοτάκης στον Alpha: Δεν θα δεχθώ ποτέ να κυβερνήσω με ψήφο ανοχής – Δείτε

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Δείτε την συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δίνει στον ALPHA την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στις ερωτήσεις του Αντώνη Σρόιτερ για την οικονομία, τους εκλογικούς του στόχους στην κάλπη της 21ης Μαΐου, το πρόγραμμα που προτείνει, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, την στήριξη των νέων, τα ελληνοτουρκικά και τις εθνικές κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα.

Κεντρική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σπανίως τις κοιτάει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και πρόσθεσε ότι τα Τέμπη ήταν ένα μεγάλο σοκ, υπήρξε προσωρινή φθορά αλλά τωρα που βλέπουμε τα πραγματικά διλήμματα ο κόσμος συσπειρώνεται γύρω από τη ΝΔ.

«Φτάσαμε πάρα πολύ κοντά στην καταστροφή το 2015 και είναι αδιανόητο κάποιοι να παίζουν Monopoly», είπε στη συνέχεια αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη.  «Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθώ σενάριο που δεν θα έχει την πλειοψηφία της Βουλής», πρόσθεσε και εξήγησε: Ο Τσίπρας κλείνει το μάτι σε κυβέρνηση ηττημένων.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει με την διερευνητική εντολή, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Θα σεβαστώ το Σύνταγμα, θα παραλάβω κανονικά την εντολή που θα μου έχει εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός». Όσο για το εάν θα την αξιοποιήσει επιδιώκοντας συνεργασία με άλλα κόμματα, απάντησε: «Θα το δούμε μετά τις εκλογές»

Σχετικά με το εκλογικό σύστημα των ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές με την επανακαθιέρωση της λίστας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments