Πολιτική

ΝΔ: Ο Μητσοτάκης αποφασίζει οριστικά για το Επικρατείας

ΝΔ: Ο Μητσοτάκης αποφασίζει οριστικά για το Επικρατείας

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Οριστικοποιούνται μέσα στις επόμενες ημέρες τα ονόματα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να αποτελεί «ευχάριστο πονοκέφαλο» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οριστικοποιούνται μέσα στις επόμενες ημέρες τα ονόματα των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας να αποτελεί «ευχάριστο πονοκέφαλο» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα πρόσφατα δημοσκοπικά δεδομένα δείχνουν ανάκαμψη της ΝΔ μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και καθιστούν το ενδεχόμενο μιας «κυβέρνησης ηττημένων» ακόμη πιο μακρινό.

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος,  βασικός στόχος του πρωθυπουργού είναι να υπάρχει μια ισορροπία στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου, ιδιαίτερα μεταξύ ανδρών και γυναικών στις έξι πρώτες  θέσεις του ψηφοδελτίου που είναι δυνάμει εκλόγιμες, καθώς στις φετινές εκλογές εκλέγονται 15 βουλευτές Επικρατείας, λόγω της ενσωμάτωσης και των εκπροσώπων των αποδήμων.

Με βάση την έως τώρα πληροφόρηση, τρία πρόσωπα «κλειδώνουν» για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πρόκειται συγκεκριμένα για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον υπουργό Υγείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα της κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη, Συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Η περίπτωση της κ. Άννας Διαμαντοπούλου  φαίνεται να απομακρύνεται οριστικά. Απεναντίας, τα ονόματα της ιατρού κ. Ματίνας Παγώνη και της γνωστής ιστορικού κ. Μαρίας Ευθυμίου συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες για το Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα του δικηγόρου κ. Σταύρου Παπασταύρου.

Εν τω μεταξύ, η ΝΔ φαίνεται ότι ανακτά το χαμένο έδαφος, μετά την τραγωδία των Πρεσπών και αρχίζει να προσεγγίζει τα επίπεδα που επικρατούσαν πριν από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η οποία παρουσιάστηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η απόσταση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «σκαρφάλωσε» στις 6,2 μονάδες, με το κυβερνών κόμμα να επανασυσπειρώνεται και την αξιωματική αντιπολίτευση να εμφανίζει μόνον οριακά κέρδη.

Άλλος ένας δείκτης με σημασία είναι η «δεύτερη ευκαιρία» στην διακυβέρνηση, όπου ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 10 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα – το 36% θέλει να του δοθεί δεύτερη τετραετία, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει ένα 26% , δηλαδή το δημοσκοπικό ποσοστό του κόμματός του, τη στιγμή που υπάρχει και ένα 11,7% αναποφάσιστων.

Στο πλαίσιο πάντοτε της ίδια δημοσκόπησης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι πολίτες με 51% έναντι 37% τοποθετούνται απέναντι σε ένα σενάριο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ 25, εφόσον «βγαίνουν τα κουκιά».

Η στρατηγική επιμονή του κ. Μητσοτάκη να περιγράφει ως ρεαλιστική την «κυβέρνηση ηττημένων» αποδίδει καρπούς, δεδομένο ότι, όσο πλησιάζουμε προς την 21η Μαΐου,  τόσο οι πολίτες σταθμίζουν σοβαρότερα τις εναλλακτικές λύσεις που τους διανοίγονται.

«Εμείς που ξέρουμε από μέσα πόσο επικίνδυνα ήταν τα πράγματα τον Ιούλιο του 2015, ξέρουμε καλά ότι αυτό το οποίο ακούγεται γελοίο, αυτό που σας περιέγραψα, είναι όμως ταυτόχρονα και πάρα πολύ επικίνδυνο. Πρέπει, λοιπόν, να συντριβεί στο ανάχωμα που θα υψώσουν όλοι οι υπεύθυνοι Έλληνες. Αποκλείστε με την ψήφο σας μία κυβέρνηση «κουρελού». Αποκλείστε κάθε συνεργασία που φέρνει παραλυσία», είπε χθες από το Αιγάλεω ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικαλέστηκε στο σχέδιο «Δήμητρα», που προωθεί ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να ασκήσει δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα, που είναι έτοιμος να συνεργαστεί μετεκλογικά με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments