Αθλητισμός

Να εκμεταλλευτεί το μομεντούμ στην OPAP Arena για ένα ακόμα βήμα τίτλου

Να εκμεταλλευτεί το μομεντούμ στην OPAP Arena για ένα ακόμα βήμα τίτλου

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Η ΑΕΚ δίνει έναν ακόμα "τελικό" αυτή τη φορά με τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena 26/04, 21:00, Cosmote SPORT 1HD με στόχο να κάνει ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στον τίτλο. Η πιθανή ενδεκάδα της Ένωσης για το ντέρμπι με τους Θεσσαλονικείς

Ένα ακόμα βήμα προς τον τίτλο θέλει να κάνει η ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena 26/04, 21:00, Cosmote SPORT 1HD,  στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Η Ένωση θέλει να εκμεταλλευτεί το καλό μομέντουμ που έχει αυτή τη στιγμή, μετά και το διπλό στο Καραϊσκάκης με 3-1.

Ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του άφησαν πίσω τους το ματς στο Φάληρο και βλέπουν (και) το ντέρμπι με τους Θεσσαλονικείς ως έναν ακόμη “τελικό” προκειμένου να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να πετύχουν την πέμπτη διαδοχική νίκη τους στο πρωτάθλημα. Άσχετα αν ο ΠΑΟΚ είναι στην τέταρτη θέση (παρότι θα παλέψει για την τρίτη θέση και το Europa League) και κατεβαίνει με προβλήματα στην Αθήνα.

Από εκεί και πέρα, ο Αλμέιδα πήρε μαζί του για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την ίδια 22άδα με αυτή που πήρε στο Καραϊσκάκης. Κι αυτό γιατί στην αποστολή βρίσκονται και οι Κοσίδης και Ζίνι (ο Ανγκολέζος φορ ήταν για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας με τον Ολυμπιακό).

Ο Μοχαμάντι έμεινε εκτός για ένα ακόμη παιχνίδι και η κατάστασή του θα επανεκτιμάται καθημερινά. Εκτός έμειναν και οι Αραούχο (νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν) και ο Σιντιμπέ που υπέστη βαριά θλάση και μένει να φανεί αν θα προλάβει να παίξει ξανά μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η ΑΕΚ θα πάει με την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όπως έχει κάνει όλη τη σεζόν, ωστόσο θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τα πρόσωπα, προκειμένου να πάρουν κάποιοι παίκτες ανάσες και λόγω της “καταπόνησης” από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μένει να φανεί σε ποιο εύρος θα ανακατέψει την τράπουλα.

Οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα με τον ΠΑΟΚ

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ενδεκάδα της ΑΕΚ αναμένεται να είναι η εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γιώργος Αθανασιάδης. Στην άμυνα λόγω απουσιών τα κουκιά είναι μετρημένα. Οι Ρότα και Χατζισαφί θα παίξουν στα άκρα της άμυνας, ενώ στους στόπερ δεν αποκλείεται να δούμε τον Μήτογλου αντί του Βίντα, αν δεν παίξει ο Κροάτης στο πλάι του Μουκουντί.

Από εκεί και πέρα από τον άξονα και μπροστά είναι όλα ανοικτά. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Γιόνσον είτε αντί του Σιμάνσκι στο “έξι” είτε ως δίδυμο μαζί με του, όπως φυσικά και ο Μάνταλος που είναι σε καλή κατάσταση και έχει καλή ψυχολογία μετά το υπέροχο γκολ που πέτυχε με τον Ολυμπιακό, παίζοντας είτε στο “οκτώ” δίπλα στον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή.

Ο Πινέδα θα “ρυθμίσει” για μια ακόμα φορά τα πλάνα στη μεσοεπιθετική γραμμή, ανάλογα με τη θέση που θα παίξει. Αν παίξει ξανά στον άξονα, όπως και στο Καραϊσκάκης έχοντας πίσω του έναν εκ των Γιόνσον – ΣΙμάνσκι, ο Γκατσίνοβιτς θα παίξει στα αριστερά και ένας εκ των Ελίασον – Άμραμπατ δεξιά. Αν ο Πινέδα παίξει αριστερά, τότε ο Μάνταλος θα παίξει στον άξονα. Στην κορυφή αναμένεται να αγωνιστούν ξανά ο Γκαρσία με τον Τσούμπερ.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Ελίασον, Φερνάντες, Κοσίδης, Ζίνι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments