Αθλητισμός

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν 87-89

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρτιζάν 87-89

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISI

Με ένα μυθικό buzzer beater τρίποντο του Κέβιν Πάντερ στα 0,4'' πριν το φινάλε, η Παρτιζάν άλωσε τη Μαδρίτη σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία των playoffs, επικρατώντας 89-87 της Ρεάλ!

Η Παρτιζάν μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, σοκάροντας από νωρίς τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Σμαΐλαγκιτς να παίρνει… φωτιά πίσω από τα 6,75μ., πετυχαίνοντας τρία σερί τρίποντα, οι Σέρβοι προηγήθηκαν 14-8 στο 5’. Στη συνέχεια, και μετά το νωθρό ξεκίνημα, η Ρεάλ ανέβασε στροφές, με τον Γκάμπριελ Ντεκ να ηγείται στο σκοράρισμα για το πρώτο μαδριλένικο προβάδισμα (20-19), με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στην απόλυτη ισορροπία (22-22).

Με ένα γρήγορο 8-0 σερί δια χειρός Χάνγκα και Γιαμπουσέλι ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο, για το 30-22 των γηπεδούχων. Ωστόσο, η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς απάντησε άμεσα και με ένα επιμέρους σκορ 11-2, πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ για το 33-22 στο 15’. Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Ρεάλ, είδε και τον Κέβιν Πάντερ να πετυχαίνει επτά σερί πόντους για το +7 των Σέρβων (39-46), με το buzzer-beater του Γουίλιαμς Γκος να μαζεύει κάπως τα πράγματα για το 48-44 του ημιχρόνου.

Η Παρτιζάν ξεκίνησε καλά και το δεύτερο ημίχρονο, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 7 για το 55-48 στο 23′. Κρατώντας τους φιλοξενούμενος χωρίς πόντο για περίπου πέντε λεπτά, πετυχαίνοντας παράλληλα και δύο μεγάλα τρίποντα με Κοζέρ και Ράντολφ, η Ρεάλ πέρασε μπροστά στο σκορ με 56-55. Οι βολές των ΛεΝτέι και Έξουμ έκαναν το 63-60 υπέρ της σερβικής ομάδας, για να έρθουν οι Ντεκ και Μούσα να «απαντήσουν» με το ίδιο νόμισμα για το 64-63 του τρίτου δεκαλέπτου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, εκεί όπου η Ρεάλ ξέφυγε με +7 (77-70) στο 35′, δείχνοντας να παίρνει το μομέντουμ, και να φέρνει το ματς στα μέτρα της. Η Παρτιζάν, όχι μόνο δεν τα παράτησε, αντιθέτως, με τον Κέβιν Πάντερ να παιρνει το «όπλο» του και να πετυχαίνει τετράποντο, πέρασε μπροστά με 81-80 στο 38′.

Το ματς παρέμεινε θρίλερ μέχρι το τέλος, με τον Ντεκ να βάζει γκολ-φάουλ για το 87-86 της Ρεάλ στα 21 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Όπως ήταν λογικό, η τελευταία επίθεση της Παρτιζάν πήγε στα χέρια του Πάντερ, ο οποίος με απίθανο buzzer beater τρίποντο… ξέρανε τη Ρεάλ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του για το τελικό 89-87!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments