Global News

Les Echos: Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη επενδυτών και οίκων αξιολόγησης

Les Echos: Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη επενδυτών και οίκων αξιολόγησης

Πηγή Φωτογραφίας: topi.vn

Από το 2015 και την πυρετώδη περίοδο που χαρακτηρίστηκε από τον φόβο ενός Grexit, η χώρα ανέβηκε υπομονετικά στην κλίμακα της οικονομικής αξιολόγησης, έχει εξυγιάνει τον χρηματοπιστωτικό της τομέα και ότι τα στοιχεία της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν ότι το επίπεδο των επισφαλών δανείων μειώθηκε από 47,4% το τρίτο τρίμηνο του 2013, σε 6,4% το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Την Παρασκευή, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης SP αντιστοίχισε την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους, «BB+», την υψηλότερη βαθμίδα της κερδοσκοπικής κατηγορίας, με θετική προοπτική. Είναι λοιπόν όλο και πιο πιθανό σε λίγους μήνες ο πρώην παρίας των χρηματοπιστωτικών αγορών να επανέλθει στην κατηγορία των «επενδυτικών» τίτλων. Οι επενδυτές το πιστεύουν και ότι ζητούν αποζημίωση 4,22% για τα 10ετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, έναντι 4,32% για το ιταλικό χρέος και 3,48% για το ισπανικό.

Από το 2015 και την πυρετώδη περίοδο που χαρακτηρίστηκε από τον φόβο ενός Grexit, η χώρα ανέβηκε υπομονετικά στην κλίμακα της οικονομικής αξιολόγησης, έχει εξυγιάνει τον χρηματοπιστωτικό της τομέα και ότι τα στοιχεία της Ευρωπαΐκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν ότι το επίπεδο των επισφαλών δανείων μειώθηκε από 47,4% το τρίτο τρίμηνο του 2013, σε 6,4% το τρίτο τρίμηνο του 2022. Τελευταίο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί είναι οι εκλογές στις 21 Μαΐου. Οι οίκοι αξιολόγησης διατηρούν την πίεση και εξηγούν ότι οποιαδήποτε πρόσθετη βελτίωση των εκτιμήσεών τους προϋποθέτει ότι η χώρα θα περάσει αυτό το νέο στάδιο χωρίς να αλλάξει πορεία όσον αφορά τη δημοσιονομική της τροχιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments