Σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου, συζητήθηκαν οι αγωγές του Γιώργου Κιμούλη κατά της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού, του Νίκου Ψαρρά, αλλά και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου, στις οποίες ο ηθοποιός ζητά αποζημίωση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη.
Η Ζέτα Δούκα ήταν αυτή που έκανε την αρχή και τον Ιανουάριο του 2021 κατήγγειλε δημοσίως τον Γιώργο Κιμούλη – συγκεκριμένα σε τηλεοπτική εκπομπή- για κακοποιητική συμπεριφορά, ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου».
Λίγο μετά τις 9:30, ο Γιώργος Κιμούλης εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, με τον δικηγόρο του, Βασίλη Καπερνάρο, στο πλευρό του.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Γιώργος Κιμούλης ανέφερε ότι «το κίνημα #MeToo είναι ένα σπουδαίο κίνημα. Μετρά, περίπου, 17 χρόνια, από τότε που η Ταράνα Μπερκ έβαλε τα θεμέλια. Έχει οδηγήσει πάρα πολλούς βιαστές και κακοποιητές στα δικαστήρια και σε φυλακές. Παράλληλα, όμως, έχουν εμφανιστεί και κάποια πρόσωπα, τα οποία προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν όλο αυτό το κίνημα. Φαίνεται ότι είναι στη φύση του ανθρώπου να ψεύδεται, αλλά και να κάνει ψευδείς καταγγελίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κιμούλης.
Σε άλλο σημείο ο ηθοποιός τόνισε ότι «αυτά τα πρόσωπα -κατά τη γνώμη του-, πέραν του γεγονότος ότι συκοφαντούν και δημιουργούν την ηθική βλάβη προς αυτούς που ψευδώς καταγγέλλουν, πρέπει να τιμωρούνται, ακριβώς, για να προστατευτεί αυτό το σημαντικό κίνημα».
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του ηθοποιού, Βασίλης Καρπενάρος ανέφερε: «Δεν δικαιολογείται μετά από 13 χρόνια να πας σε μία εκπομπή και να λες αυτά που λες, όταν γνωρίζεις ότι αυτά δεν μπορούν να αποδειχθούν», αναφερόμενος στην ηθοποιό Ζέτα Δούκα. «Είναι μία ταινία μικρού μήκους, ένα σκετσάκι που αποφάσισαν να συμπαίξουν αυτά τα τρία άτομα», πρόσθεσε ο ίδιος.