Global News

Associated Press: Πώς ο Μπάιντεν θα πείσει για την ηλικία του

Associated Press: Πώς ο Μπάιντεν θα πείσει για την ηλικία του

Πηγή Φωτογραφίας: The New York Times

Ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν, λέει η παροιμία - και για τον 80χρονο Τζο Μπάιντεν, αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα. Μπορεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η ηλικία του δεν είναι θέμα;

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θέλει να υπηρετήσει για άλλα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο, αλλά οι Αμερικανοί, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του NBC News, δεν είναι τόσο σίγουροι. Η έρευνα δείχνει ότι το 70% των Αμερικανών – και το 51% των Δημοκρατικών – πιστεύουν ότι δεν πρέπει να επιδιώξει επανεκλογή. Και προσδιορίζει μια σημαντική ανησυχία για περίπου τους μισούς από αυτούς που θέλουν να μείνει στην άκρη το 2024: την ηλικία του. Ο Μπάιντεν είναι ήδη ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Εάν επρόκειτο να επανεκλεγεί, θα ήταν σε ηλικία 82 ετών και θα τελείωνε τη δεύτερη τετραετία του στα 86. Σύμφωνα με τους αναλογιστικούς πίνακες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, το μέσο προσδόκιμο ζωής για έναν άνδρα 82 ετών είναι 6,77 χρόνια, με 8% πιθανότητα θανάτου μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Το βίντεο, το οποίο σκιαγραφεί σε γενικές γραμμές το σχέδιό του για την προστασία των «προσωπικών ελευθεριών» και προειδοποιεί για απειλές από τους Ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του, δεν αντιμετωπίζει κατάματα το ζήτημα της ηλικίας. Το βίντεο υπογραμμίζει επίσης επανειλημμένα την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, η οποία θα αναλάμβανε την προεδρία εάν ο κ. Μπάιντεν ήταν ανίκανος. Στα 58 της χρόνια είναι η Καμάλα Χάρις και η ομάδα Μπάιντεν μπορεί να ελπίζει ότι η παρουσία της θα δώσει λίγη ζωή και ενέργεια στην εκστρατεία.  Το θέμα της ηλικίας θα γίνει πρόβλημα μόνο εάν ο Μπάιντεν κάνει ένα «σοβαρό» λάθος ή σκοντάψει στην προεκλογική εκστρατεία. Και αν συμβεί αυτό, οι Ρεπουμπλικάνοι – που ήδη προσπαθούν να ενισχύσουν κάθε γκάφα Μπάιντεν – θα είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν ότι ο. Μπάιντεν δεν είναι πλέον κατάλληλος για την προεδρία.

Πέρυσι, 54 Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπέγραψαν μια επιστολή προς τον Λευκό Οίκο εκφράζοντας «ανησυχία» για τη γνωστική κατάσταση του Μπάιντεν και απαιτούσαν από τον πρόεδρο να κάνει τεστ άνοιας. Στη συνέχεια, η επιστολή απαριθμούσε μια σειρά από λάθη και λανθασμένες δηλώσεις Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. «Αυτές οι πρόσφατες γκάφες δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, καθώς αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης ιστορίας των πράξεών σας που αποτελούν παράδειγμα της γνωστικής παρακμής», ανέφερε η επιστολή, η οποία δεν προκάλεσε, ωστόσο, την πτώση Μπάιντεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments