Αθλητισμός

Αλμέιδα: ”Όποιος σκέφτεται ότι θα ”χορτάσει” με ένα κομμάτι της τούρτας κάνει λάθος”

Αλμέιδα: ”Όποιος σκέφτεται ότι θα ”χορτάσει” με ένα κομμάτι της τούρτας κάνει λάθος”

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην COSMOTE TV ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο είναι καθοριστικής σημασίας, αλλά δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα εκεί σε περίπτωση που υπάρξει νικητής στο ντέρμπι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς αναφορικά με τις δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα για το επικείμενο ντέρμπι που ακολουθεί.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στο παιχνίδι της χρονιάς. Μετά την ολοκλήρωση της έκτης αγωνιστικής των Playoffs της Stoiximan Super League οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή με 75 βαθμούς και η μεταξύ τους μονομαχία κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Ο Ματίας Αλμέιδα αναγνωρίζει σε μεγάλο βαθμό ότι το παιχνίδι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ωστόσο αναφέρει ότι τίποτα δεν θα τελειώσει σε αυτήν την αναμέτρηση.

Παράλληλα τονίζει ότι “όποιος σκέφτεται ότι θα ”χορτάσει” με το ένα κομμάτι της τούρτας κάνει λάθος”, δίνοντας με  παραστατικό τρόπο τη γνώμη του γι’ αυτό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα στην COSMOTE TV: Για το ποιες είναι οι βλέψεις του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: 

“Σκέφτομαι πάρα πολλά πράγματα. Ταυτόχρονα, όμως, απολαμβάνω το να μπορώ να είμαι μέρος αυτού του παιχνιδιού. Αισθάνομαι πάρα πολύ δεμένος με την ομάδα που έχω επιλέξει. Και αυτό που επιθυμούμε όλοι, είναι να βγουν τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως τα σχεδιάζουμε”.

Για το γεγονός ότι έχει χαρακτηρίσει τα Playoffs γιορτή, στην οποία όλοι αναζητούν την ”τούρτα” κι αν αυτή μπορεί να ”κρύβεται” στη Λεωφόρο, με δεδομένο ότι αν προκύψει νικητής, θα αποκτήσει τρεις βαθμούς διαφορά και την ισοβαθμία με το μέρος του:

“Πρώτα από όλα, απομένουν τέσσερα παιχνίδια. Όποιος σκέφτεται, ότι μπορεί να χορτάσει, τρώγοντας ένα κομμάτι αυτής της ”τούρτας”, τότε θα κάνει λάθος.

Θα ήταν υποτιμητικό για τους άλλους προσκεκλημένους αυτής της γιορτής. Είναι αλήθεια, ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, και για εμάς αυτό ισχύει. Οπότε, είμαστε έτοιμοι για να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτό το παιχνίδι, για να βρεθούμε ένας εναντίον ενός με τον αντίπαλο. Αλλά η αλήθεια, επίσης, είναι ότι το πρωτάθλημα δεν τελειώνει με αυτό το παιχνίδι”.

Για το αν συμφωνεί με το ότι η εικόνα που παρουσιάζει η ΑΕΚ τις τελευταίες εβδομάδες θυμίζει την εικόνα της πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω του Μουντιάλ: 

“Πιστεύω ότι η ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι τα έχει πάει καλά. Έχει διατηρήσει μια σταθερή ιδέα. Κάθε φορά όταν μία ομάδα κερδίζει, τα πράγματα φαίνονται πιο θετικά. Αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ξανά το δικό μας παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν επικίνδυνο αντίπαλο, τον οποίο σεβόμαστε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι”.

Για το αν η μεγαλύτερη πρόκληση την Κυριακή είναι να καταφέρει να βγάλει τον Παναθηναϊκό από τον ρυθμό του, κάτι που μετά το 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες, είχε δηλώσει ότι είναι δύσκολο: 

“Θα δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε για να κάνουμε αυτό που σκεφτόμασταν εκείνη τη στιγμή, που πιστεύω ότι το είχαμε κάνει. Νομίζω ότι από πλευράς φυσικής κατάστασης, όλες οι ομάδες ήταν διαφορετικές όταν παίξαμε.

Σήμερα οι ομάδες έχουν λιγότερη ενέργεια, λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών που έχουμε παίξει. Λόγω της πίεσης που υπάρχει, λόγω των διάφορων γεγονότων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Οπότε, θα δούμε πως θα το σχεδιάσουμε αυτό το παιχνίδι”.

Γκατσίνοβιτς: “Όλοι θέλουν να γίνουν ήρωες, αλλά στο τέλος όλοι θα επέλεγαν το πρωτάθλημα”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όλοι θα ήθελαν να γίνουν ήρωες, αλλά στο τέλος της ημέρας το καλύτερο θα ήταν να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς: Για το τι έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: 

“Όλοι ονειρευόμαστε να παίξουμε τέτοια παιχνίδια στην καριέρα μας, παιχνίδια που είναι τόσο σημαντικά όσο αυτό. Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέρος του και που θα παίξουμε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή. Αν κάποιος μoυ ζητούσε ένα παιχνίδι και δύο ομάδες, που θα καθόριζαν ένα τόσο σημαντικό στόχο, θα διάλεγα αυτά τα δύο πράγματα.

Φυσικά, θέλουμε να πάμε εκεί να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί είναι επίσης πολύ καλή ομάδα, όπως κι εμείς. Όμως, όπως σε κάθε παιχνίδι, θα πάμε εκεί και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη”.

Για το αν είναι πιο σημαντικό το συγκεκριμένο παιχνίδι σε αντίθεση με τα υπόλοιπα: 

“Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και όπως πάντα λέμε, το επόμενο παιχνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό. Αλλά δεν μπορώ να πω ψέματα, το συγκεκριμένο είναι ίσως πιο σημαντικό από κάποια άλλα.

Γιατί και οι δύο ομάδες κερδίζουν τα παιχνίδια τους, έχουμε τους ίδιους βαθμούς και παλεύουμε για τον μεγάλο στόχο. Οπότε, και για τις δύο ομάδες είναι πολύ σημαντικό, ίσως πιο σημαντικό από άλλα παιχνίδια. Όμως, είναι τόσο σημαντικό γιατί αντιμετωπίσαμε όλα τα παιχνίδια σαν τελικούς. Και τώρα οι δύο ομάδες είναι εκεί που ήθελαν.

Γι’ αυτό είναι πιο σημαντικό από άλλα παιχνίδια, γιατί έχουμε τους ίδιους βαθμούς και μικρό αριθμό αγώνων μπροστά μας μέχρι το τέλος. Οπότε, είναι πιο σημαντικό από τα προηγούμενα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν μια ομάδα κερδίσει την Κυριακή, έχει τελειώσει. Γιατί και οι δύο ομάδες έχουν δύσκολα παιχνίδια μπροστά τους μέχρι το τέλος, όπως είναι όλα τα παιχνίδια στα Playoffs“.

Για το γεγονός ότι οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά πλέον: 

“Ναι φυσικά, αλλά αυτό είναι που μου αρέσει στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι παίζουμε τόσα πολλά παιχνίδια μεταξύ μας. Γιατί τώρα όλες οι καλές ομάδες είναι στα Playoffs και τα συνεχόμενα παιχνίδια σε βοηθούν να γίνεσαι καλύτερος.

Κι επίσης, το να δίνεις σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερό σου εαυτό. Το να κάνεις κάτι για να εκπλήξεις, είναι δύσκολο, αλλά νομίζω ότι η ομάδα που θα το θέλει περισσότερο, εκείνη που θα είναι πιο ομάδα, εκείνοι που θα παλέψουν μαζί ως ομάδα, θα έχουν ένα πλεονέκτημα σίγουρα”.

Για το αν υπερέχει το ομαδικό κίνητρο του κάθε παίκτη σε σχέση με το προσωπικό: 

“Φυσικά, το ομαδικό κίνητρο είναι μεγαλύτερο. Όλοι θέλουν να γίνουν ”ήρωες”, αλλά όλοι πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και όχι να σκέφτονται το αποτέλεσμα στο τέλος. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο τώρα και στο τι πρέπει να κάνουμε.

Ο κάθε ένας έχει τον ρόλο του και όσο για το ποιος θα είναι ο ”ήρωας”, όλοι θα ήθελαν να είναι, κι εγώ το ίδιο, αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι θα διάλεγαν το να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος και φυσικά είναι ωραίο να κερδίσεις το ντέρμπι, αλλά κανείς δεν μπορεί να το κερδίσει μόνος του”.

Για το αν αισθάνονται ότι είναι μια περίοδος κατά την οποία βρίσκονται σε φόρμα: 

“Νιώθουμε καλά, για την ώρα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Όμως, νομίζω ότι κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, με εξαίρεση ίσως τα πρώτα μας παιχνίδια.

Χρειαζόμασταν λίγο χρόνο να γνωριστούμε μεταξύ μας και οι παίκτες και ο προπονητής, υπήρχαν τόσα πολλά νέα πράγματα. Αλλά νομίζω ότι παίζουμε καλά εδώ και αρκετό καιρό, παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της σεζόν χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες και το ίδιο ισχύει και τώρα. Αλλά νομίζω ότι όλοι προχωρούν όταν κάποιος λείπει και αυτό είναι που κάνει αυτή την ομάδα δυνατή.

Γιατί έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, αλλά ταυτόχρονα παίζουμε σαν ομάδα. Οπότε, αυτό βοηθά τους παίκτες που έρχονται να δείχνουν τις ικανότητές τους. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό, να μένουμε σαν ομάδα και να παίζουμε όπως παίζουμε πάντα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments