Διεθνή

Ιταλία: Η κεντροαριστερά πληρώνει τα ενδυματολογικά λάθη της Έλι Σλάιν

Ιταλία: Η κεντροαριστερά πληρώνει τα ενδυματολογικά λάθη της Έλι Σλάιν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Παρά την κρίση που περνά, η δεξιά Μελόνι κρατά τις δυνάμεις της.

Παρά την κρίση που περνά, η δεξιά Μελόνι κρατά τις δυνάμεις της. Η 37χρονη αντι – Μελόνι, Έλι Σλάιν, όμως, η νέα επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς, επικρίνεται έντονα για το γεγονός ότι πληρώνει στυλίστα για τις ενδυματολογικές της επιλογές. Η δεξιά κερδίζει γιατί ξέρει να ντύνεται, χωρίς να κάνει επίδειξη, υποστηρίζουν δημοσιογράφοι.

Η συνταγματολόγος, η οποία διαδέχθηκε στην ηγεσία του κόμματος τον Ενρίκο Λέτα,  τώρα προκαλεί σειρά συζητήσεων και αντιδράσεων, με αφορμή συνέντευξή της στο περιοδικό Vogue Italia.

«Σε ό,τι αφορά τα ρούχα που επιλέγω, ορισμένες φορές είμαι κάπως αντισυμβατική ενώ κάποιες άλλες φορές, η εμφάνισή μου είναι πιο επίσημη. Συνήθως ζητώ τη συμβουλή μιας ειδικής σε αρμόνια χρωμάτων, της Ενρίκα Κίκιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι συμβουλές αυτές (για να ταιριάζουν τα χρώματα και για επιτυχημένες αγορές ρούχων) συνήθως κοστίζουν από 140 μέχρι 300 ευρώ την ώρα. Αλλά η συγκριμένη ειδική σε «χρωματική αρμονία», δήλωσε ότι με την επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς έχει κάνει «συμφωνία πακέτο» και δεν πληρώνεται με την ώρα.

Το ερώτημα που έθεσαν πολλοί σχολιαστές, είναι το εξής: σε μια φάση ανανέωσης της ιταλικής προοδευτικής παράταξης,  ποιούς πολίτες θέλουν να εκπροσωπήσουν τελικά  οι «Δημοκρατικοί» και η νέα τους γραμματέας; «Ο καθ’ ένας ντύνεται και ξοδεύει τα χρήματά του όπως προτιμά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει και ένα θέμα πολιτικής καταλληλότητας», γράφει η εφημερίδα La Stampa.

Η Έλι Σλάιν επιμένει ότι ο κύριος στόχος της, είναι «να μειώσει την κοινωνική ανισότητα». Αλλά με την συνέντευξή της αυτή στο Vogue Ιταλία, έδωσε αφορμή για κριτικές σε όλους όσους θεωρούν ότι στην πραγματικότητα το Δημοκρατικό Κόμμα έχει χάσει πλέον την επαφή  του με τις λαϊκές τάξεις της χώρας.

Πρέπει να υπογραμμιστεί, πάντως, ότι τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, η ιταλική κεντροαριστερά έχει καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά της και από το 18% βρίσκεται στο 21% της πρόθεσης ψήφου και σύμφωνα με τους δημοσκόπους, η άνοδος αυτή οφείλεται στις προτάσεις και την όλη πολιτική γραμμή που υιοθέτησε η Σλάιν. Κάποιοι αναλυτές, τέλος, θεωρούν ότι με την  συγκεκριμένη συνέντευξη, η Ιταλίδα πολιτικός θέλησε να στείλει συνειδητά, το «καινοτόμο μήνυμα» ότι οι προοδευτικές ιδέες και πράξεις μπορούν να συνυπάρχουν με μια προσεγμένη, καλόγουστη εμφάνιση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments