Διεθνή

Ουκρανία: 25 νεκροί από τον βομβαρδισμό στην Ουμάν

Ουκρανία: 25 νεκροί από τον βομβαρδισμό στην Ουμάν
Οι νυχτερινοί ρωσικοί βομβαρδισμοί στην πόλη Ουμάν σκότωσαν την τρίχρονη Βερόνικα ενώ εκείνη κοιμόταν ανυποψίαστη στο κρεβάτι της.

Οι νυχτερινοί ρωσικοί βομβαρδισμοί στην πόλη Ουμάν σκότωσαν την τρίχρονη Βερόνικα ενώ εκείνη κοιμόταν ανυποψίαστη στο κρεβάτι της. Νεκρή εντοπίστηκε και η μητέρα της.Το σπίτι τους καταστράφηκε εντελώς από έναν ρωσικό πύραυλο που πέρασε την ουκρανική αεράμυνα. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν – ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά- όταν οι πύραυλοι έπληξαν ουκρανικό συγκρότημα στην πόλη Ουμάν, σε μια περιοχή που μέχρι χθες δεν είχε πληγεί από ρωσικούς βομβαρδισμούς και η ζωή κυλούσε σε σχετικά ήρεμους ρυθμούς. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ρωσική επίθεση εδώ και δύο μήνες.

Την ίδια ώρα το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως οι νεκροί ανέρχονται σε 22.Το χτύπημα στο Ουμάν, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική περιοχή Τσερκάσι, τραυμάτισε επίσης τουλάχιστον 18 ανθρώπους, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, ανάμεσά τους και τρία παιδιά.

Στο κτιριακό συγκρότημα που χτυπήθηκε υπήρξαν συνολικά 46 διαμερίσματα εκ των οποίων τα 27 καταστράφηκαν ολοσχερώς, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας Ihor Klymenko με τις ομάδες διάσωσης να συνεχίζουν το έργο τους στα συντρίμμια.

Ανατολικά της πόλης Ουμάν, μια γυναίκα και το 2χρονο παιδί της σκοτώθηκαν σε επίθεση στο Ντνίπρο, δήλωσαν οι αρχές.

Η Μόσχα πάντως από την πλευρά της επιμένει πως έπληξε στρατιωτικό χωριό και όχι κατοικήσιμες περιοχές.

Ο πόλεμος βρίσκεται πλέον σε μια κρίσιμη καμπή μετά από μια πολύμηνη ρωσική επίθεση ενώ το Κίεβο προετοιμάζει μια αντεπίθεση χρησιμοποιώντας εκατοντάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα που στάλθηκαν από χώρες της Δύσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments