Διεθνή

Σουδανοί αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον τουρκικού αεροσκάφους

Σουδανοί αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον τουρκικού αεροσκάφους

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η εκκένωση των εγκλωβισμένων Τούρκων στα σουδανικά εδάφη διακόπτεται εδώ και λίγη ώρα λόγω των δραματικών στιγμών που εκτυλίσσονται κοντά στο Χαρτούμ

Η εκκένωση των εγκλωβισμένων Τούρκων στα σουδανικά εδάφη διακόπτεται εδώ και λίγη ώρα λόγω των δραματικών στιγμών που εκτυλίσσονται κοντά στο Χαρτούμ, αφού αεροσκάφος των Τούρκων εβλήθη από τα πυρά Σουδανών μαχητών, με άγνωστες έως τώρα συνέπειες για τις εξελίξεις στην περιοχή αλλά και για την πορεία των αιματηρών συρράξεων στην αφρικανική χώρα.

Πιο ειδικά, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επιβεβαιώνει, με έκτακτο ανακοινωθέν του, ότι το αεροσκάφος C – 130  δέχθηκε πυρά με ελαφρά όπλα, αν και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και ότι το αεροσκάφος χρειάστηκε άμεσα επισκευή.

Ο στρατός του Σουδάν κατηγόρησε τις αντίπαλες παραστρατιωτικές του Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) ότι άνοιξαν πυρ εναντίον τουρκικού αεροπλάνου εκκένωσης καθώς προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Wadi Seyidna, μόλις έξω από το Χαρτούμ.

Ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμοί σημειώνονται σε όλο το Χαρτούμ και τη δίδυμη πόλη Ομντουρμάν. παρά την ανακοίνωση νέας εκεχειρίας για τις επόμενες 72 ώρες.

Συγκρούσεις έχουν επίσης αναφερθεί κοντά στο αρχηγείο του στρατού, το Προεδρικό Μέγαρο και την περιοχή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ.

Ο ΟΗΕ κατηγορεί την RSF ότι απομακρύνει ανθρώπους από τα σπίτια τους. Ο Φόλκερ Τουρκ, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατηγόρησε την RSF ότι απομακρύνει ανθρώπους από τα σπίτια τους εν μέσω συγκρούσεων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας.

Δήλωσε, δε, πως οι κάτοικοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν «λεηλασίες, εκβιασμούς, έντονες ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό, ηλεκτρισμό, καύσιμα και περιορισμένη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και μετρητά», σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του Τουρκ, Ραβίνα Σαμντασάνι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments