ΟΤΑ

Αττική: Ενίσχυση με 3 κρίσιμα μηχανήματα του Αντικαρκινικού “Μεταξά”

Αττική: Ενίσχυση με 3 κρίσιμα μηχανήματα του Αντικαρκινικού “Μεταξά”

Πηγή Φωτογραφίας: otavoice.gr

Αναγνωρίζοντας τις σοβαρές ελλείψεις σε κρίσιμα τεχνολογικά μηχανήματα, στο μεγαλύτερο Αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας το «Μεταξά» αλλά και γενικότερα σε υγειονομικές δομές της Αττικής

Αναγνωρίζοντας τις σοβαρές ελλείψεις σε κρίσιμα τεχνολογικά μηχανήματα, στο μεγαλύτερο Αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας το «Μεταξά» αλλά και γενικότερα σε υγειονομικές δομές της Αττικής, η Περιφέρεια Αττικής έχει προβλέψει ένα σημαντικό κονδύλι στο νέο πρόγραμμα Αττική 2021-2027 για την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, μεταξύ αυτών και το ποσό των 6 εκ. ευρώ για την προμήθεια τριών κρίσιμων μηχανημάτων στο «Μεταξά».

Σε συνέχεια και της πρόσφατης συνάντησης του Περιφερειάρχη με την Αν. Υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα η οποία συμφώνησε στην άμεση ανάγκη ενίσχυσης του απαραίτητου εξοπλισμού στο νοσοκομείο Μεταξά όπως και σε άλλες δομές υγείας της Αττικής, ο κ. Πατούλης δέχθηκε χθες στο γραφείο του στην Περιφέρεια, τον διοικητή του Νοσοκομείου Χ. Τουμπέκη τον οποίο και ενημέρωσε για το σχετικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, επισημαίνοντας πως για τη διοίκηση της Περιφέρειας η προάσπιση της υγείας των ασθενών είναι προτεραιότητα.

Επισημαίνεται πως η Περιφέρεια θα οριστικοποιήσει το σχέδιο χρηματοδότησης, αφού πρώτα λάβει και τον οδικό χάρτη προτεραιοποίησης των σχετικών αναγκών στις δομές Υγείας της Αττικής, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ της διοίκησης της Περιφέρειας και της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας.

Ο κ. Τουμπέκης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη, σημειώνοντας πως με την προμήθεια των συγκεκριμένων μηχανημάτων λύνεται ένα σοβαρό πρόβλημα στο ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου, το οποίο σχετίζεται με τις πολυήμερες αναμονές ασθενών για τη πραγματοποίηση των απαραίτητων εξετάσεων.

Στη συνάντηση μετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου. Ειδικότερα με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας το Νοσοκομείο «Μεταξά» προμηθεύεται με 2 Γραμμικούς Επιταχυντές και 1 Αξονικό Εξομοιωτή, για τις ανάγκες του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments