Πολιτική

Άδωνις: Στο πλευρό των Επενδυτών και η νέα Κυβέρνηση

Άδωνις: Στο πλευρό των Επενδυτών και η νέα Κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ένας από τους τομείς της κοινωνικοοικονομικής ζωής όπου η Αριστερά πελαγοδρομεί ανάμεσα σε παρελθοντικές κρατικιστικές εμμονές και σε θολές και ασχημάτιστες διατυπώσεις είναι οι επενδύσεις, μεγάλες και μικρομεσαίες, όπως τόνισε χθες ο Άδωνις

Ένας από τους τομείς της κοινωνικοοικονομικής ζωής όπου η Αριστερά πελαγοδρομεί ανάμεσα σε παρελθοντικές κρατικιστικές εμμονές και σε θολές και ασχημάτιστες διατυπώσεις είναι οι επενδύσεις, μεγάλες και μικρομεσαίες, όπως τόνισε χθες ο Άδωνις από το βήμα του 8Ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ακόμη και σήμερα, τριάντα τόσα χρόνια μετά την κατάρρευση του σοσιαλιστικού ολοκληρωτισμού σοβιετικού τύπου παντού της Γης, η Αριστερά διστάζει, κομπιάζει αδυνατεί να αντιληφθεί – πολλώ δε μάλλον να κατανοήσει την απλή οικονομική αλήθεια, ότι χωρίς επενδύσεις, δεν μπορεί να υπάρξει στέρεεη οικονομική ανάπυξη.

Και αυτή η πικρή, κυρίως για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, αλήθεια επιβεβαιώνεται από τις θολές και ασαφείς αναφορές του Σύριζα στις επενδύσεις. Στο πολυδιαφημιζόμενο, νέο υπόδειγμα για την οικονομία, που προετοιμάζει η ομάδα γύρω από τον κ. Γιάννη Δραγασάκη, οι επενδύσεις παραμένουν πεισματικά απροσδιόριστες και η αναφορά σε αυτό το «άλλο» υπόδειγμα σχέσεων στην οικονομία είναι, μοιραία, μεταφυσικού τύπου (ποιο άλλο ακριβώς;), τη στιγμή που μία επένδυση μπορεί να είναι δημόσια, ιδιωτική ή να εμπεριέχεται σε σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, από αυτές που αποδαιμονοποίησε και «απομάγευσε» πρώτη η Νέα Δημοκρατία. Και, ιδιαίτερα, η παρούσα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πράγματι, λοιπόν, «ως προς τις επενδύσεις, έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, αλλά δεν είναι για όλα τα πολιτικά κόμματα το ίδιο. Αυτό φαίνεται τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, με όλα αυτά που ακούγονται στον χώρο της αριστεράς και ιδίως στον Σύριζα, ο οποίος δεν έχει προτείνει κάποια επένδυση που πραγματικά να του αρέσει και ο οποίος είναι σε όλες τις επενδύσεις αρνητικός», υποστήριξε ο Άδωνις από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Η κυβέρνηση πρέπει να είναι όμως σταθερή, φιλοεπενδυτική και φιλοεπιχειρηματική, χωρίς τα βαρίδια από τις ιστορικά και οικονομικά παρωχημένες ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς», συμπλήρωσε ο Άδωνις, ο οποίος συμπέρανε:

«Άρα, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, δεν είναι όλες οι κυβερνήσεις το ίδιο, δεν είναι όλοι οι πρωθυπουργοί και υπουργοί το ίδιο. Εμείς στην Νέ Δημοκρατία στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα στην παγκόσμια και την εγχώρια επενδυτική κοινότητα. Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι το σήμα που εκπέμπει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι απολύτως καθαρό. Το σήμα μας είναι καθαρό: Σεβόμαστε τα χρήματα, τον χρόνο και τον κόπο των επενδυτών. Και οι επενδύσεις έρχονται στις χώρες που τις θέλουν περισσότερο και μένουν στις χώρες που τις σέβονται περισσότερο, όπως καταγράφεται και στα διθυραμβικά άρθρα του Economist, του Bloomberg, των Echos».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments