Πολιτική

Al Jazeera: Η ΝΔ μπροστά με 32%

Al Jazeera: Η ΝΔ μπροστά με 32%

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σε αφιέρωμα του Al Jazeera για τις εκλογές στην Ελλάδα, τονίζεται για ποιο λόγο είναι σημαντικές και γίνεται λόγος για προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με 32%.

Σε αφιέρωμα του Al Jazeera για τις εκλογές στην Ελλάδα, τονίζεται για ποιο λόγο είναι σημαντικές και γίνεται λόγος για προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με 32%.

Η Ελλάδα προσπαθεί να γίνει ανταγωνιστική οικονομία από την πτώση του κομμουνισμού στην Ευρώπη, αναφέρεται, ανάμεσα στα άλλα, στο άρθρο.

Η πολιτική διαφθορά, η επαχθής κρατική γραφειοκρατία, το καθυστερημένο δικαστικό σύστημα, η προβληματική δημόσια εκπαίδευση, η υψηλή φορολογία και η γήρανση του πληθυσμού έχουν καταστρέψει τις προσπάθειές της να προσελκύσει και να διατηρήσει επενδυτές, αλλά η Αθήνα έχει λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα.

Το 2010, η Ελλάδα ουσιαστικά χρεοκόπησε και αναγκάστηκε να δεχτεί έκτακτα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με αυστηρούς όρους. Κατάφερε να εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό της, αλλά με μεγάλο κόστος – μια σωρευτική απώλεια 25 τοις εκατό του ΑΕΠ, 28 τοις εκατό ανεργία και μια απώλεια πληθυσμού άνω του μισού εκατομμυρίου μορφωμένων, παραγωγικών φορολογούμενων.

Η υπογραφή της υπόσχεσης της Νέας Δημοκρατίας το 2019 ήταν να ξεπεράσει επιτέλους τα ενδημικά προβλήματα της Ελλάδας και να οικοδομήσει μια ευημερούσα οικονομία που θα ήταν σε καλό δρόμο για να προσφέρει το μέσο βιοτικό επίπεδο της ΕΕ. Εμποδίστηκε από την πανδημία COVID-19, μια αντιπαράθεση με την Τουρκία το 2020 και το υψηλό ενεργειακό κόστος κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία. Λέει ότι με μια άλλη θητεία, θα μπορούσε επιτέλους να διορθώσει τα δεινά της Ελλάδας.

Αυτές οι εκλογές είναι επίσης σημαντικές γιατί η διαμάχη της Ελλάδας με την Τουρκία για τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο γίνεται ολοένα και πιο τεταμένη. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ΗΠΑ και η ΕΕ να ασκήσουν πίεση και στις δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία ή να ζητήσουν διαιτησία στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης. Μια έμπειρη διοίκηση, λένε ορισμένοι παρατηρητές, θα ήταν το κλειδί για τη διαχείριση αυτού του μετώπου.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στις δημοσκοπήσεις και προβλέπεται να κερδίσει κάπου το 32% των λαϊκών ψήφων. Ακολουθεί ο Σύριζα με εκτιμώμενο 27%. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό περίπου 9%. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, ΚΚΕ, ακολουθεί με το υψηλό 6%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments