Αθλητισμός

Να βγεις «τεταρτοπέμπτος» και να πεις… «δεν υπάρχει αποτυχία»;

Να βγεις «τεταρτοπέμπτος» και να πεις… «δεν υπάρχει αποτυχία»;

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στα ελληνικά δεδομένα την τελευταία πολυσυζητημένη δήλωση Αντεντοκούμπο ο ΠΑΟΚ που απόψε δίνει ένα πολύ ιδιαίτερο ματς

Τι… «ψωμί» έδωσε ο Γιάννης! Αυτή τη φορά εκτός παρκέ. Ο λατρεμένος και αξιοθαύμαστος για εμάς Αντετοκούνμπο, μετά το τελευταίο ματς της σεζόν ρωτήθηκε πολύ απλά αν η χρονιά των Μπακς ήταν αποτυχημένη. Αποθεώθηκε για την πολύ ξεχωριστή απάντησή του. Εννοείται πώς διαφωνώ και με την ουσία της τοποθέτησης, αλλά και τον τρόπο που εκφράστηκε. Από εκεί και πέρα έγινε απολύτως κατανοητό πώς και γιατί πολλοί πιεσμένοι επαγγελματίες αθλητές -και όχι μόνο- του χώρου, υιοθέτησαν και υπερασπίστηκαν τις θέσεις του. Εκτιμώ ότι πρέπει να το ξανασκεφτούν, όσο και αν τους διευκόλυνε στην καθημερινότητά τους ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γραφει για το Gazzetta.

Ο Γιάννης παίζει σε ένα ομαδικό και ανταγωνιστικό σπορ με βαθμολογίες, έπαθλα και στόχους, όσο και αν το ΝΒΑ έχει πολλές ιδιαιτερότητες ως μία κλειστή Λίγκα, σε Ήπειρο με άλλη νοοτροπία από τη δική μας. Αλήθεια τώρα, στα ομαδικά και όχι μόνο σπορ όπου κάθε χρόνο θέτεις στόχους και στο τέλος πριν ξεκινήσεις μία νέα προσπάθεια κάνεις απολογισμό, δεν υπάρχει ζήτημα αποτυχίας παρά μόνο… «επιτυχία και βήματα προόδου προς αυτή» όπως είπε ο Γιάννης; Πως γίνεται να υπάρχει μόνο επιτυχία, αλλά όχι αποτυχία; Έτσι είπε αν δεν το προσέξατε.

Στο τέλος-τέλος, η επιθετική του διάθεση προς τον δημοσιογράφο δεν δικαιολογείται μετά από μία τόσο απλή και αυτονόητη ερώτηση. Ερώτηση του έκανε και ΟΧΙ κριτική όπως ένιωσε ο Έλληνας σούπερ σταρ. Κατανοητός ο εκνευρισμός της στιγμής μετά την ήττα, κατανοητό θα ήταν αν δεν ήθελε να απαντήσει εκείνη τη βραδιά ζητώντας χρόνο, αλλά ο δημοσιογράφος δεν τον κατηγόρησε επειδή χρησιμοποίησε τη λέξη «αποτυχία»! Απολογισμό ζήτησε επί της ουσίας και είδε έναν Γιάννη να απαντάει σε ερώτηση… «Γιάννη πόσο απέτυχες φέτος», ενώ εκείνος του είπε κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο Τζόρνταν στον οποίο αναφέρθηκε κρίθηκε και κρίνεται για μία ολόκληρη καριέρα. Ο Γιάννης ρωτήθηκε για μία σεζόν, για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δηλαδή συγνώμη, αν στο τέλος της φετινής σεζόν ο ΠΑΟΚ τερμάτιζε τέταρτος ή πέμπτος στο πρωτάθλημα θα ήταν λάθος να ρωτηθεί ο Βιεϊρίνια αν η σεζόν ήταν αποτυχημένη; Πέρσι πάντως που οι απόψεις ήταν διαφορετικές μετά από όσα πέτυχε ή δεν πέτυχε η ομάδα, ο Πορτογάλος ηγέτης του ΠΑΟΚ είχε πει: «Χρονιά χωρίς τίτλο για τον ΠΑΟΚ είναι αποτυχημένη».

Να το κάνω πιο συγκεκριμένο δίνοντας και άλλο παράδειγμα: Ο Ολυμπιακός τερματίζει φέτος τέταρτος, έχοντας και όλη αυτή την πορεία σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Ρωτάνε τον Φορτούνη να σχολιάσει τη συγκεκριμένη χρονιά… Και τι να πει; «Δεν υπάρχει αποτυχία στα σπορ. Κάναμε βήματα προς την επιτυχία. Γιατί μου κάνετε αυτή την ερώτηση;» Και όλα αυτά με επιθετική διάθεση;

Να λογικευτούμε και να προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα, πάντα με σεβασμό στον τεράστιο Γιάννη, τον οποίο με μεγάλη αγάπη ανυπομονούμε να δούμε και αυτό το καλοκαίρι να φοράει τα γαλανόλευκα στο μουντομπάσκετ. Και με πολύ καλή διάθεση, με όλη την θετική μας αύρα θα περιμένουμε να μας χαρίσει (μαζί με τους συμπαίκτες του) χαρές και μεγάλες συγκινήσεις. Αν δεν τα καταφέρει, εμείς και πάλι θα τον αγαπάμε και θα περιμένουμε την επόμενη φορά…

Σκληρό ματς για ΠΑΟΚ

Πριν λίγες μόλις εβδομάδες και μετά το Άρης-ΠΑΟΚ 1-2 το οποίο ο ΠΑΟΚ πέτυχε αφού δεν είχε και την καλύτερη απόδοση σε όλο το ματς, υπήρχε η αίσθηση της ομάδας που ΟΛΑ τα μπορεί. Αποδείχθηκε στη ψυχοφθόρο και πολύ-πολύ δύσκολη διαδικασία των play-offs ότι αυτός ο ΠΑΟΚ δεν έχει τις δυνατότητες να κάνει πρωταθλητισμό, όπως κάνουν σε όλη τη χρονιά ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, ομάδες που και στα play-offs έχουν τον τρόπο να κερδίζουν παντού. Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έχασε τέσσερα ματς στα play-offs, αλλά στα δύο με Ολυμπιακό και ΑΕΚ γνώρισε τη συντριβή, σε εμφανίσεις που απογοήτευσαν. Την περασμένη Κυριακή η Τούμπα χειροκροτούσε μετά την ήττα, νομίζω όμως ότι ήδη και οι παίκτες κατάλαβαν ότι αυτά γρήγορα αλλάζουν, αφού στο κάτω-κάτω δεν γίνεται μία μεγάλη ομάδα να συνηθίζει στην ήττα.

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ βγαίνει σήμερα στο γήπεδο να παίξει με:

  • Πολύ μεγάλη πίεση, λόγω των πολλών αρνητικών αποτελεσμάτων
  • Σημαντικά προβλήματα, αφού λείπει ο Ίνγκασον, ο Ντόουγκλας, ο Νάρεϊ παίκτες των οποίων τα κενά δύσκολα καλύπτονται
  • Βαθμολογική πίεση αφού ο Ολυμπιακός θα κερδίζει την ίδια ώρα το Βόλο
  • Τον Άρη που είναι καλά και χωρίς άγχος θα κατέβει να δώσει το κάτι παραπάνω και για το πριμ που έταξε ο πρόεδρός του

Δύσκολη κατάσταση, πολύ οριακή συγκυρία με την ομάδα του ΠΑΟΚ που ψάχνεται και στο εσωτερικό της, να αναζητά ένα αποτέλεσμα για να γυρίσει σε φάση ηρεμίας ψάχνοντας πάντα τους δύο τελικούς. Έναν με τον Ολυμπιακό στις 14 Μαϊου και έναν με την ΑΕΚ μάλλον στις 24.

Την πιο μεγάλη εντύπωση στην υπόθεση του Κάργα μου έκανε η δημόσια στάση των συμπαικτών του μετά το γεγονός και τις απαράδεκτες διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον του. Χθες ο Λουτσέσκου εξήγησε τι ακριβώς έγινε στο εσωτερικό και την προειδοποίηση που οδήγησε στις αποφάσεις, θέτοντας θέμα συμπεριφοράς που ζημιώνει το σύνολο. Προφανώς βάζει μέσα και τον εαυτό του.μάδας, το οποίο χρειάζεται πολύ-πολύ-πολύ μεγάλη προσοχή. Περιμένω ακόμη να δω τι θα φέρουν όλα αυτά στο ή… από το εσωτερικό της ομάδας, το οποίο χρειάζεται πολύ-πολύ-πολύ μεγάλη προσοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments