Αθλητισμός

Αν έρθουν τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας, ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα;

Αν έρθουν τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας, ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα;

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συνεχίζουν ισόβαθμοι μετά το ντέρμπι της «Λεωφόρου»

Ο «τελικός» της Stoiximan Superleague ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ δεν άλλαξε το σκηνικό στην κούρσα του πρωταθλητή. Οι ισορροπίες παρέμειναν ρευστές και το πλεονέκτημα «πράσινο», αφού το Τριφύλλι υπερτερεί στην ισοβαθμία έναντι της Ένωσης και όλα πλέον θα κριθούν στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές, σε μια «μάχη» μέχρι τελικής πτώσης με αλλεπάλληλα ντέρμπι μέχρι την Κυριακή και το σασπένς στα ύψη ενόψει των τριών τελευταίων αγωνιστικών, το Gazzetta παρουσιάζει τα αποτελέσματα των δύο «μονομάχων» στα αντίστοιχα ματς της κανονικής διάρκειας. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άντεξε για ακόμα μια «στροφή» στην κορυφή και με 3/3 κάνει δικό της τον τίτλο. Η ΑΕΚ καλείται λοιπόν να πράξει το καθήκον της και με δικό της 3/3 να περιμένει το στραβοπάτημα από τους Πράσινους για να περάσει πρώτη στο… νήμα. Πάμε για αρχή να δούμε το πρόγραμμα των δύο «μονομάχων» ως το φινάλε της 14ης Μαΐου:

Παναθηναϊκός

ΑΕΚ

03/05: ΑΕΚΟλυμπιακός

07/05: Άρης-ΑΕΚ

14/05: ΑΕΚΒόλος

Με μια πρώτη εικόνα, ο Παναθηναϊκός έχει την πιο απαιτητική τριπλέτα αγώνων, εν πολλοίς λόγω των δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ εντός και Ολυμπιακό εκτός (κεκλεισμένων των θυρών) μέσα σε τέσσερα βράδια (τρία σε μία εβδομάδα αν συνυπολογίσουμε το χθεσινοβραδινό ντέρμπι της «Λεωφόρου»). Η ΑΕΚ έχει επίσης εντός έδρας ντέρμπι με τους Ερυθρόλευκους και μια δύσκολη αποστολή εκτός έδρας κόντρα στο Άρη. Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, να διαμορφωθεί η βαθμολογία και ποιος θα έπαιρνε το πρωτάθλημα αν όλα τα αποτελέσματα έρχονταν «καρμπόν» όπως στην κανονική διάρκεια;

Τα έξι αποτελέσματα της regular season

Ας δούμε λοιπόν τι έκαναν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στις ίδιες έδρες, με τους ίδιους αντιπάλους στη regular season:

Οι Πράσινοι υπέστησαν βαριά εντός έδρας ήττα από τον Δικέφαλο του Βορρά στο χειρότερό τους διάστημα τη φετινή σεζόν τον περασμένο Ιανουάριο, έφυγαν με τον βαθμό από το «Γ. Καραϊσκάκης» και νωρίτερα από αυτά τα δύο ματς νίκησαν τον Άρη στη «Λεωφόρο» χάρη στο «buzzer-beater» του Άντρατζ Σπόραρ. Συνολικά, λοιπόν, τέσσερις βαθμοί ο απολογισμός των Πρασίνων από αυτά τα τρία ματς. Από την άλλη, τα αποτελέσματα της ΑΕΚ είχαν ως εξής:

ΑΕΚΟλυμπιακός 1-3

Άρης – ΑΕΚ 0-2

ΑΕΚΒόλος 0-1

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα βίωσε τη δική του βαριά εντός έδρας ήττα (πρώτη στην «OPAP Arena») με το 3-1 από τον Ολυμπιακό, ενώ αρκετά νωρίτερα στη σεζόν έφυγαν με το διπλό από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Στο ματς με τον Βόλο γνώρισαν την πρώτη τους ήττα τη φετινή σεζόν, ωστόσο, πρέπει φυσικά να σημειωθεί ότι το ματς είχε διεξαχθεί στη Ριζούπολη, πριν η Ένωση μπει στο νέο της σπίτι. Απολογισμός, λοιπόν, οι τρεις βαθμοί για την ΑΕΚ. Με αυτά τα δεδομένα και στο υποθετικό σενάριο πως οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα ολοκληρώνονταν με τα αντίστοιχα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός θα εξασφάλιζε τον τίτλο με διαφορά ενός βαθμού. Δύο βαθμολογικές απώλειες και για τις δύο ομάδες, πάντα βέβαια με τον «αστερίσκο» πως οι όροι της ήττας της ΑΕΚ από τον Βόλο είναι εκ προοιμίου διαφορετικοί από το ματς της επερχόμενης τελευταίας αγωνιστικής. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί στο χορτάρι αυτή η συγκλονιστική μάχη τίτλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments