Πολιτική

Εκλογές 2023: Τη Δευτέρα η απόφαση για το μπλόκο σε Κασιδιάρη – Ποια κόμματα έχουν ήδη κοπεί

Εκλογές 2023: Τη Δευτέρα η απόφαση για το μπλόκο σε Κασιδιάρη – Ποια κόμματα έχουν ήδη κοπεί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το βράδυ της Τρίτης αναμένεται η ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου από τον Αρειο Πάγο.

Το βράδυ της Τρίτης αναμένεται η ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου από τον Αρειο Πάγο. Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές δήλωσαν συμμετοχή 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι. Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προχωράει τη διαδικασία για την ανακήρυξη των κομμάτων, των συνδυασμών των κομμάτων και των μεμονωμένων υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση για να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023.

Υπό εξέταση και το κόμμα Κανελλόπουλου

Σε ό,τι αφορά το φάκελο του κόμματος «ΕΑΝ» του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου (Τάσου) Κανελλόπουλου είναι υπό εξέταση, καθώς το όνομά του είχε εμπλακεί στις μεθοδεύσεις προκειμένου ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης να κατέλθει στις εκλογές.

Ο κ. Κανελλόπουλος είχε θέσει σε αναστολή λειτουργίας το «ΕΑΝ» προκειμένου να μπει «μπροστινός» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ωστόσο, το συγκεκριμένο σχέδιο εγκαταλείφθηκε και ο ίδιος έθεσε ξανά σε λειτουργία το «ΕΑΝ», χωρίς όμως να εμφανίζεται στις τάξεις του ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης.

Μπλόκο στο κόμμα Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου και της Λατινοπούλου

Το πρώτο μπλόκο από το Αρειο Πάγο ήρθε την περασμένη Πέμπτη και ήταν για το κόμμα Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου. Συγκεκριμένα σε βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»-ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος-Εμφιετζόγλου τού «έκλεψαν» το όνομα και ο Αρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προφεύγον κόμμα. Παράλληλα κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο και, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στρέφεται κατά του Θάνου Τζήμερου, καταθέτοντας προσφυγή στον Άρειο Πάγο για τον τίτλο «Εθνική Δημιουργία».

Το δεύτερο μπλόκο ήρθε μία ημέρα μετά και ήταν για το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, το οποίο «κόπηκε» με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, έπειτα από προσφυγή που είχε καταθέσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Σε βάρος του κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου ο κ. Μπογδάνος είχε καταθέσει προσφυγή, καταγγέλλοντας «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου. Η προσφυγή τελικά έγινε δεκτή, καθώς το κόμμα είχε ιδρυθεί αρχικά από τον Κ. Μπογδάνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments