Πολιτική

Το χτύπημα κατά του Θ. Πλεύρη και η αριστερή αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ

Το χτύπημα κατά του Θ. Πλεύρη και η αριστερή αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Mononews

Το χτύπημα ήταν εμφανώς προσχεδιασμένο από ομάδες αριστεριστών και είχε ως θύματα τον ίδιο τον υπουργό αλλά και τα δύο παιδιά του, τον μόλις 8 ετών γιο του και την 13χρονη κόρη του.

Σιγή ιχθύος εξακολουθούν να τηρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την φασιστικού τύπου επίθεση που δέχθηκε χθες το μεσημέρι στα Πετράλωνα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η οικογένειά του. Κανένα κόμμα της ριζοσπαστικής και της ευρύτερης αριστεράς δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση καταδίκης για το άθλιο συμβάν. Με αυτό το φασιστικό και τραμπούκικο χτύπημα η ελληνική κοινωνία επιστρέφει αρκετά χρόνια πίσω, στους μνημονιακούς χρόνους, όταν η τυφλή και επικίνδυνη χρήση βίας είχε καταφέρει να «κακονικοποιηθεί» στα μάτια της αριστεράς. «Αστοί» πολιτικοί είχαν γίνει στόχοι σωματικών επιθέσεων και απαξιωτικών ύβρεων, όπως ακριβώς συνέβη χθες το μεσημέρι στα Πετράλωνα, σε μια επίθεση που ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΠΑΣΟΚ άλλωστε, αρνούνται πεισματικά να καταδικάσουν με τρόπο σαφή και απερίφραστο.

Το χτύπημα ήταν εμφανώς προσχεδιασμένο από ομάδες αριστεριστών και είχε ως θύματα τον ίδιο τον υπουργό αλλά και τα δύο παιδιά του, τον μόλις 8 ετών γιο του και την 13χρονη κόρη του. Το θλιβερό γεγονός γνωστοποίησε ο κ. Θάνος Πλεύρης με ανάρτησή του στο Twitter: «Μόλις τώρα τρώγοντας μεσημέρι σε μεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου θρασύδειλοι αριστεριστές μου επιτέθηκαν με γιαούρτια πετυχαίνοντας εκτός από εμένα τα δυο μου παιδιά. Αυτοί είναι στοχεύοντας εμένα πέτυχαν με γιαούρτια τα παιδιά μου. Άθλιοι».

Σε δεύτερη, συνεχόμενη ανάρτησή του, ο υπουργός διευκρινίζει πως «μπροστά στον 8 χρόνο γιο μου, την 13χρονη κόρη μου και τη γυναίκα μου να επιτίθενται, να πετυχαίνουν εκτός από εμένα την οικογένεια μου. Αυτοί είναι». Ο υπουργός δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Λαϊκό, το οποίο εφημέρευε. Το νοσοκομείο τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού».

Μπροστά στην αγριότητα των «συντρόφων» η Κουμουνδούρου επιλέγει την οδό της απόλυτης σιωπής, κλείνοντας έτσι το μάτι στις πιο σκοτεινές μορφές δράσης που διαχρονικά εμφανίζονται στους κόλπους της. Επίσημη ανακοίνωση καταδίκης δεν έχει υπάρξει από τον ΣΥΡΙΖΑ και κανένα από τα κορυφαία στελέχη του δεν έχει βρει μισή κουβέντα καταδίκης για την «απελευθερωτική» δράση των αυτόκλητων κοινωνικών πολιτικών τιμωρών. Μεμονωμένη εξαίρεση στην αριστερά της σιωπής φάνηκε να είναι η παρέμβαση του Δημήτρη Παπαδημούλη. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει το άθλιο περιστατικό, με θύματα υπουργό και ανήλικα παιδιά, αλλά επιμένει, με το γνωστό ναζιάρικο τρόπο της «πληθυντικής αριστεράς», να αποκαλεί το Θάνο Πλεύρη «θύτη».

Ο ναζιάρης φίλος του real estate σημειώνει: «Η επίθεση με γιαούρτια εναντίον του Θ. Πλεύρη είναι απολύτως καταδικαστέα. Η εύλογη οργή και η διαμαρτυρία για την κυβερνητική πολιτική, να εκφραστεί με μαζικούς δημοκρατικούς αγώνες κ στην κάλπη τις 21ης Μαΐου. Τέτοιες ενέργειες επιτρέπουν στους θύτες να εμφανίζονται ως θύματα!». Ευθεία και σαφής καταδίκη υπήρξε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος εκδήλωσε την δημοκρατική συμπαράστασή του: «Ντροπή. Μεγάλη ντροπή. Τα έχω βιώσει αυτά. Πίστευα ότι δεν θα ξαναγίνουν. Απόλυτη καταδίκη. Όλοι οι δημοκράτες είμαστε στο πλευρό του Θάνου Πλεύρη».

Από τον χώρο της κεντροδεξιάς υπήρξε μια ξεκάθαρη έκφραση αποτροπιασμού, με ανακοινώσεις και δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας, του Άδωνι Γεωργιάδη, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Άκη Σκέρτσου κ. α. «Από το πρωί αναμένουμε στο ακουστικό μας την απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ -ως δήθεν υπέρμαχο των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας- για το αν υπέβαλε ή όχι υπόμνημα στον ΑΠ κατά του κόμματος Κασιδιάρη. Απάντηση καμία… Αφωνία επίσης επιδεικνύει και στην άθλια επίθεση που δέχθηκε ο Θάνος Πλεύρης και η οικογένειά του, νωρίτερα το μεσημέρι. Η ανοχή σε κάθε μορφής βία και ειδικά στην φαιοκόκκινη πολιτική βία δεν ήταν ποτέ μια αριστερή θέση… Δυστυχώς έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης πληροφορηθείς το γεγονός με ανάρτησή του καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Θάνου Πλεύρη και της οικογένειάς του χαρακτηρίζοντας το απολύτως απαράδεκτο, αποκαλώντας τους  «φασίστες», που «δεν ντράπηκαν ούτε τα παιδιά». Πιο ειδικά, επισυνάπτοντας τη σχετική ανάρτηση του υπουργού Υγείας, αναφέρει: «Απολύτως απαράδεκτο! Ντροπή! Φασίστες δεν ντράπηκαν ούτε τα παιδιά!».

Την επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, «από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά», όπως τονίζει, καταδικάζει με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος. Κάνοντας λόγο για «ευθεία επίθεση στην ίδια στη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής», υπογραμμίζει πως «αναμένουμε την άμεση και σκληρή καταδίκη των κομμάτων απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας από τους κάθε λογής εραστές του χάους και των άκρων».

«Η επίθεση από θρασύδειλα φασιστοειδή με καλυμμένα χαρακτηριστικά κατά του Θάνου Πλεύρη, της συζύγου και των μικρών παιδιών του, μέρα μεσημέρι, σε κατάστημα εστίασης στα Πετράλωνα, είναι ευθεία επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε πολίτη να κυκλοφορεί ελεύθερος και να νιώθει ασφαλής. Όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν άβατα στις πόλεις μας που τους ανήκουν βρίσκονται εκτός του δημοκρατικού τόξου και αποτελούν απειλή για το κράτος δικαίου. Αναμένουμε την άμεση και σκληρή καταδίκη των κομμάτων απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας από τους κάθε λογής εραστές του χάους και των άκρων».

«Πόσο ξεφτιλισμένοι, γελοίοι και θρασύδειλοι μπορεί να είστε όταν επιτίθεστε σε ένα 8χρονο αγόρι και ένα 13χρονο κορίτσι;», έγραψε σε ανάρτησή της για την επίθεση στον Θ. Πλεύρη, η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments