Global News

Le Figaro: Το κόμμα του Μακρόν επιβάλλει την σημαία της Ε.Ε. στις προσόψεις των Δημαρχείων

Le Figaro: Το κόμμα του Μακρόν επιβάλλει την σημαία της Ε.Ε. στις  προσόψεις των Δημαρχείων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Με νόμο που ψηφίστηκε πριν από λίγες ώρες από το κόμμα «Αναγέννηση» του Μακρόν, η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται υποχρεωτική για όλα τα Δημαρχεία της Γαλλίας. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας ζητούν ωστόσο να διατηρήσει την τιμητική θέση η γαλλική σημαία.

Συγκεκριμένα, νομοσχέδιο, το οποίο ψήφισαν βουλευτές της Αναγέννησης και συζητήθηκε σήμερα, θέλει να επιβάλει την παρουσία της ευρωπαϊκής σημαίας στα δημαρχεία. Το 2007, ο Ζαν – Πιερ Ζουαγιέ, υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, τοποθέτησε μια ευρωπαϊκή σημαία στις στέγες ορισμένων δημοσίων κτιρίων. Ο Μπερνάρ Ακουαγιέ, τότε Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, είχε προσπαθήσει να κάνει το ίδιο, αλλά η πρόταση είχε απορριφθεί κατηγορηματικά εκείνη την εποχή. Με την σημερινή απόφαση, αλλάζουν όλα αυτά προς το «ευρωπαικότερο», θορυβώντας τους περισσότερο εθνοκεντρικούς της χώρας.

Η τρίχρωμη εθνική σημαία, η οποία «κουβαλάει μαζί της την κοινή μας φαντασία όπως οι αγώνες για την επιβεβαίωσή της από τους στρατιώτες του Έτους ΙΙ στους συντρόφους της Απελευθέρωσης μέσω των μαρτύρων του Βερντέν», σύμφωνα με τους βουλευτές της Αναγέννησης, κοσμεί παραδοσιακά δημαρχεία και επίσημες τελετές. Η παρουσία της ευρωπαϊκής σημαίας είναι υποχρεωτική μόνο στις 9 Μαΐου, την ημέρα της Ευρώπης, όταν τοποθετείται στα δεξιά της τρίχρωμης, η τελευταία βρίσκεται στον τιμητικό τόπο. Επιπλέον, το άρθρο 1 του Εκπαιδευτικού Κώδικα επιβάλλει σημαίες σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βάσει σύμβασης.

Όπως προβλεπόταν στο άρθρο 1 του Εκπαιδευτικού Κώδικα, οι σημαίες των δημαρχείων με την εθνική σημαία και την ευρωπαϊκή σημαία θα εμπίπτουν στο σύστημα αυτόματης εφαρμογής σε κοινότητες με ειδικό καταστατικό. προορίζεται να εφαρμοστεί ομοιόμορφα στη γαλλική επικράτεια», θέτει οι βουλευτές που προτείνουν ωστόσο « τα εθνικά χρώματα να κατέχουν την τιμητική τους θέση ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments