Πολιτική

Άδωνις: Φαρισαϊσμός η στάση Τζανακόπουλου

Άδωνις: Φαρισαϊσμός η στάση Τζανακόπουλου
Ο Δ. Τζανακόπουλος βρίσκεται σε προφανή αμήχανη θέση και εξαπολύει απρόκλητη και ιταμή επίθεση εναντίον του Α. Γεωργιάδη, ο οποίος κινείται απαρασάλευτα μέσα στο δημοκρατικό πλαίσιο και καταγγέλλει διαχρονικά την πολιτική υποκρισία, όπως αυτή του Δ. Τζανακόπουλου.

Δέκτης μιας προκλητικότατης και βαθιά αντιδημοκρατικής επίθεσης έγινε ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν από λίγες ώρες από τον βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος έφθασε στο σημείο να αποκαλέσει τον Άδωνι «φασίστα». Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγο για εκλογικό αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, ο Δ. Τζανακόπουλος βρίσκεται σε προφανή αμήχανη θέση και εξαπολύει απρόκλητη και ιταμή επίθεση εναντίον του Α. Γεωργιάδη, ο οποίος κινείται απαρασάλευτα μέσα στο δημοκρατικό πλαίσιο και καταγγέλλει διαχρονικά την πολιτική υποκρισία, όπως αυτή του Δ. Τζανακόπουλου.

Μακρά η θητεία Τζανακόπουλου – Τσίπρα στον κόκκινο ολοκληρωτισμό, στην κομμουνιστική ιδεολογία

Είναι καταρχάς γνωστό ότι ο Άδωνις δεν υπήρξε ποτέ μέλος σε κάποια ακροδεξιά ή εθνικιστική οργάνωση. Κινήθηκε και κινείται σταθερά εντός του συνταγματικού – δημοκρατικού τόξου. Με σθένος υπερασπίζεται διαχρονικά τις ιδέες του, που ανήκουν στον φιλελεύθερο χώρο και στον δημοκρατικό πατριωτισμό. Χειροκροτητής του φασισμού δεν υπήρξε ποτέ, σε καμία από τις δύο εκδοχές του – μαύρη ή κόκκινη, σε ευθεία αντίθεση προς τον Δημήτρη Τζαανακόπουλο, πρώην οργανωμένο μέλος σε ΚΝΕ – ΚΚΕ. Πράγματι, ο Δ. Τζανακόπουλος έχει μακρά θητεία, όπως και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, στον κόκκινο ολοκληρωτισμό, στον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό, στην πολιτική ιδεολογία που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει απορρίψει και καταδικάσει ως ολοκληρωτική, αφού στην ακρατική και αταξική κοινωνία του κομμουνισμού δεν προβλέπεται καμία δυνατότητα πολιτικής έκφρασης για όσους διαφωνούν, για όσους έχουν διαφορετικές ιδέες από εκείνες του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

Ως προς το κόμμα Κασιδιάρη, ο Άδωνις τάσσεται σταθερά υπέρ μιας νομοθετικής ρύθμισης και στέρεεης θεσμικής προστασίας της δημοκρατίας και αποφεύγει να μιλά για «μέτωπα στις πλατείες, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς», σε αντιδιαστολή προς τον Δ. Τζανακόπουλο, που καταψήφισε τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Αντισυστημισμός: ο κοινός παρονομαστής Σύριζα και κόμματος Κασιδιάρη

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Σύριζα συνολικά δεν υπερψηφίζουν τα νομοθετήματα της Νέας Δημοκρατίας, δεν καταθέτουν, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υπόμνημα για το κόμμα Κασιδιάρη στον Άρειο Πάγο, δεν εκδίδουν ανακοινώσεις για να χαιρετίσουν την δικαστική απόφαση για τον εκλογικό αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη. Και αυτό, γιατί προσδοκούν σε εκλογικά οφέλη από το κόμμα αυτό, απευθύνονται σε κοινά εκλογικά ακροατήρια, που διακινούν ιδέες μισαλλοδοξίας και διχασμού. Ο αντισυστημισμός τους είναι κοινός, η πολιτική σκοπιμότητα του Σύριζα είναι υποκριτική, γιατί μιλά για ελευθερία και δημοκρατία τη στιγμή που αποβλέπει στις ψήφους των «αγανακτισμένων πολιτών» του κόμματος Κασιδιάρη.

Κοινή στάση Σύριζα – Μέρα25 απέναντι σε κόμμα Βαρουφάκη

Κι ακόμη, ο Σύριζα εξακολουθεί να απευθύνει προσκλήσεις συνεργασίας στον έτερο πόλο της ριζοσπαστικής αριστεράς στον τόπο, στο Μέρα25, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο μιλά για «ακρωτηριασμό της δημοκρατίας», όταν αυτή προστατεύεται απέναντι σε νεοφασιστικούς και νεοναζιστικούς κινδύνους, όπως το κόμμα Κασιδιάρη. Με αυτές τις λογικές του Σύριζα και του Μέρα25, όμως, η δημοκρατία μας δεν θα γιόρταζε σήμερα τον εκλογικό αποκλεισμό των νεοναζιστών του κόμματος Κασιδιάρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments