Πολιτική

Άρειος Πάγος: Για ποιους λόγους αποκλείσαμε το κόμμα Κασιδιάρη

Άρειος Πάγος: Για ποιους λόγους αποκλείσαμε το κόμμα Κασιδιάρη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Στην δημοσιότητα δόθηκε το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, με το οποίο τίθεται εκτός εκλογών το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα».

Στην δημοσιότητα δόθηκε το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, με το οποίο τίθεται εκτός εκλογών το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα».

Στο κείμενο υπογραμμίζεται η δράση του Η. Κασιδιάρη στην Χρυσή Αυγή, η ασέβεια προς τους δημοκρατικούς θεσμούς, η διάδοση ολοκληρωτικών ιδεών, η προώθηση της σωματικής βίας εναντίον των πολιτικών αντιπάλων, καθώς και το ότι πρόκειται για τον πραγματικό αρχηγό του κόμματος.

Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, προκύπτει ότι το κόμμα «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ», του οποίου ο πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, δηλωθείς και ως υποψήφιος βουλευτής, παροτρύνει στην άσκηση βίας, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή βίας ή και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα.

Συνακόλουθα, το «Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν πρέπει να ανακηρυχθεί και, εντεύθεν, να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές της 20ης Μαΐου 2023 και 21ης Μαΐου 2023».

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, ο Ηλίας Κασιδιάρης «γνώριζε και υιοθετούσε πλήρως τη μετατροπή του πολιτικού κόμματος σε εγκληματική οργάνωση, στη βούληση της οποίας είχε υποτάξει τη βούλησή του και την εν γένει αξιόποινη δραστηριότητά της. Είχε πλήρη επίγνωση των χαρακτηριστικών της οργάνωσης αυτής ως εγκληματικής, την οποία υποστήριζε με όλες του τις δυνάμεις ενθέρμως και διακήρυττε με κάθε τρόπο τις αρχές και τις θέσεις της, με ρητορική μίσους, διαδίδοντας τις θεωρίες της περί εξόντωσης όλων των ομάδων ή ατόμων που στοχοποιούντο από τη Χρυσή Αυγή, ως πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί, ενώ επιπρόσθετα ησχολείτο με την εκπαίδευση και εξοικείωση των μελών και στελεχών της στη σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση και στη χρήση πολεμικών όπλων, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που επισκοπήθηκαν και τα βίντεο που προβλήθηκαν, όπου εμφανίζεται είτε μόνος του είτε μαζί με άλλα άγνωστα άτομα να κάνει χρήση πυροβόλων όπλων στην ύπαιθρο και σε μη οργανωμένους χώρους σκόπευσης. Προέβαινε, όπως και οι άλλοι συγκατηγορούμενοί του σε δημόσιες δηλώσεις επίδειξης ισχύος του κόμματος και επιβράβευσης ακραίων συμπεριφορών και ποινικά κολάσιμων πράξεων μελών, στελεχών και οπαδών του, ενώ και ο ίδιος είχε επιδείξει άκρως επιθετική και βίαιη συμπεριφορά».

Σύμφωνα με την κρίση των δικαστών,  ο αληθινός επικεφαλής του κόμματος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης.  «Με τα δεδομένα αυτά, λοιπόν, σαφώς καταδεικνύεται ότι η πραγματική ηγεσία του κόμματος “Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ”, από της ιδρύσεώς του μέχρι και σήμερα, ουδέποτε έπαυσε να ασκείται, αποκλειστικά και μόνον, από τον ιδρυτή τούτου, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αποφάσισε και υλοποίησε τις ανωτέρω μεθοδεύσεις τοποθέτησε και ανακάλεσε, κατά βούληση, τους εκάστοτε δήθεν αρχηγούς – προέδρους του, ενώ, ακόμη και μετά την τοποθέτηση ως δήθεν αρχηγού αρχικά του Αναστάσιου Κανελλόπουλου και, στη συνέχεια, του Δημητρίου Χατζηλιάδη, δεν έπαυσε να ασκεί, μόνος αυτός, προεκλογική εκστρατεία υπέρ του εν λόγω κόμματος, προβάλλοντας τις θέσεις και το πρόγραμμά του, με επανειλημμένες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, παρότι κρατούμενος, όπως παρατίθεται ανωτέρω, τονίζοντας, μάλιστα, ότι η επίμαχη τροπολογία του εκλογικού νόμου αποτέλεσε διαφήμιση για τον ίδιο. Αντίθετα, ο φερόμενος ως αρχηγός του εν λόγω κόμματος, Δημήτριος Χατζηλιάδης σε ουδεμία δήλωση, ενέργεια ή τοποθέτηση προέβη, για την προβολή των θέσεων και του προγράμματος του κόμματος τούτου».

Για να μπορέσει να εκπληρώσει τις αρχηγικές πολιτικές φιλοδοξίες του, ο Ηλίας Κασιδιάρης αρχίζει να αναζητά πρόσωπο για τη θέση του προέδρου. Αυτό το πρόσωπο θα έχει ουσιαστικά τη θέση του «αχυράνθρωπου» στην οργάνωση. «Στις 9-2-2023, δηλαδή, μία ημέρα μετά την ψήφιση στη Βουλή της επίμαχης τροπολογίας, ο Ηλίας Κασιδιάρης, κοινοποιεί, μέσω διαδικτύου (youtube), το πρώτον, δήλωσή του, με τίτλο «Έτσι θα κατέβω Αριθμός Απόφασης: 8/2-5-2023 σελ. 80 στις εκλογές», προετοιμάζοντας το έδαφος για τη δήθεν απομάκρυνσή του από την ηγεσία του ως άνω κόμματος, το οποίο, από τριετίας, αυτός είχε ιδρύσει και οργανώσει («Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ»), με την καταρχήν δήθεν ανάθεσή της σε πολυπρόσωπο όργανο (διοικούσα επιτροπή), δηλώνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι διευθυντικές θέσεις και ότι μπορεί να «μάχεται» από οποιαδήποτε θέση, ακόμη και από την τελευταία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments