Πολιτική

Μητσοτάκης στην Β’ Πειραιά: Προοδευτική κοινωνική πολιτική και δημοκρατικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Μητσοτάκης στην Β’ Πειραιά: Προοδευτική κοινωνική πολιτική και δημοκρατικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Σε συνοικίες και σε γειτονιές της Β’ Πειραιά περιόδευσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το πρόγραμμα των περιοδειών και επισκέψεών του εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Σε συνοικίες και σε γειτονιές της Β’ Πειραιά περιόδευσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας απρόσκοπτα το πρόγραμμα των περιοδειών και επισκέψεών του εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε αρχικά τα ναυπηγεία στο Πέραμα και σε συνέχεια, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Νίκαια, μια «ιστορική γειτονιά», όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη γίνεται ελάχιστες ώρες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για εκλογική απαγόρευση στο κόμμα Κασιδιάρη, με την συντριπτική πλειοψηφία 9 προς 1 των δικαστών, και συμπίπτει με τις πρώτες σφυγμομετρήσεις που έδειχναν ορισμένη αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, οργανωτικού προάγγελου του Κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα».

Επιθυμία της Νέας Δημοκρατίας είναι να συμβάλει στον πλήρη απογαλακτισμό μερίδας της τοπικής κοινωνίας της Β’ Πειραιά από τα «πλοκάμια» του κόμματος Κασιδιάρη και να επιταχύνει την πλήρη επανάκαμψη στην δημοκρατική νομιμότητα και την δημοκρατική πολιτική ζωή.

Παράλληλα, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμούν να διευρύνουν την κοινωνική επιρροή του κυβερνώντος κόμματος σε μια εκλογική περιφέρεια, στην οποία ο Σύριζα έχει σημειώσει σημαντικές εκλογικές επιδόσεις, με χαρακτηριστική την «πρωτιά» στις εκλογές του 2019.

Η σύγχρονη προοδευτική κοινωνική πολιτική βρέθηκε, άλλωστε, στο επίκεντρο του πρωθυπουργικού χαιρετισμού σε πολίτες της Νίκαιας, εκεί όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ικανοποίησή του για τις θετικές αλλαγές που συντελέστηκαν στον εργασιακό και κοινωνικό ιστό της περιοχής.

«Έρχομαι, φίλες και φίλοι,», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης, «από μία πολύ ωραία επίσκεψη, την οποία έκανα στα ναυπηγεία του Περάματος και αναφέρομαι ειδικά στη ναυπηγοεπισκευαστική μας ζώνη, διότι σηματοδοτεί την προσήλωση την οποία δώσαμε όλα αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είδα ναυπηγεία τα οποία σφύζουν από ζωή, παραπάνω από 10.000 άνθρωποι δουλεύουν στο Πέραμα, τα ναυπηγεία της Ελευσίνας σώθηκαν από αυτή την Κυβέρνηση από βέβαιο κλείσιμο, 700 θέσεις εργασίας διασώθηκαν, άλλες 1.300 θα δημιουργηθούν».

Είναι σαφές ότι, στην οπτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, έτσι γίνεται νοητή η κοινωνική πολιτική με προοδευτικό προσανατολισμό, «έτσι αντιλαμβανόμαστε στην πράξη την προοδευτική κοινωνική πολιτική. Και αναφέρομαι σε αυτό διότι ξέρετε πολλοί επικαλούνται και φορούν τον μανδύα του προοδευτικού, αλλά αναρωτιέμαι εάν τελικά υπάρχει πιο προοδευτική πολιτική από αυτήν η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας με καλά πληρωμένους μισθούς και βγάζει κόσμο από την ανεργία. Και αναφέρομαι ειδικά σε αυτήν την παράμετρο, διότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει διαχρονικά ότι μπορεί να φέρει την ανάπτυξη, να φέρει τις επενδύσεις και να φέρει περισσότερες και πιο καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας».

Στην ίδια ομιλία στην πλατεία του Αγίου Νικολάου της Νίκαιας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε, επίσης, εκτενή αναφορά στο δημοκρατικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη και στην θεσμικά αμετροεπή πολιτική του Σύριζα, αλλά και του Μέρα25, απέναντι στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για ανάχωμα Δημοκρατίας αναφερόμενος στις νομοθετικές ρυθμίσεις, τονίζοντας: «Υψώσαμε ένα ανάχωμα Δημοκρατίας. Η ρύθμιση την οποία ψηφίσαμε στη Βουλή δοκιμάστηκε στην πράξη και είχε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Και είμαι υπερήφανος σήμερα, ως δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης, που η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή η οποία πρωτοστάτησε και κέρδισε τη μάχη. Ήταν μια μάχη για τη Δημοκρατία την οποία κερδίσαμε σήμερα».

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «δεν ψήφισε ποτέ τη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, πάνω στην οποία πάτησε η επιχειρηματολογία του Τμήματος του Αρείου Πάγου. Αρνήθηκε να καταθέσει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας το αυτονόητο, ότι ουσιαστικά πίσω από το κόμμα το οποίο διεκδικούσε την κάθοδο στις εκλογές κρύβεται μία εγκληματική οργάνωση που έχει καταδικαστεί για τη χρήση εγκληματικής βίας. Είχε τη δυνατότητα, ακούστε το αυτό, διότι έγινε μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα μαζί με τη Νέα Δημοκρατία και μαζί με το ΠΑΣΟΚ».

Καταληκτικά, ο Σύριζα και το Μέρα25 αποτελούν, όπως υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δύο θλιβερές εξαιρέσεις, οι οποίες σήμερα πρέπει να λογοδοτήσουν και αν μη τι άλλο, να ζητήσουν συγγνώμη από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και να αναγνωρίσουν το λάθος τους όταν ισχυρίζονταν ότι αυτά τα οποία εμείς κάναμε δεν θα ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τον Κασιδιάρη από το να κατέβει στις εκλογές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments