Global News

Le Monde: Η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνει 39 μετανάστες στα σύνορα με την Τουρκία

Le Monde: Η Ελληνική Αστυνομία συλλαμβάνει 39 μετανάστες στα  σύνορα με την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το 2020, η Ελλάδα έστησε ένα χαλύβδινο φράγμα πάνω από 37 χιλιόμετρα σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή στα βορειοανατολικά της χώρας, αφού δεκάδες χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να τη διασχίσουν, συγκρουόμενοι για μέρες με τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας.

Μια ομάδα 39 μεταναστών, μεταξύ των οποίων δεκαπέντε ανήλικοι που προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Ελλάδα από την Τουρκία διασχίζοντας ποτάμι συνελήφθησαν, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαΐου. Η ομάδα περιελάμβανε δεκατρείς άνδρες, έντεκα γυναίκες και δεκαπέντε ανήλικους, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίζει τις εθνικότητες τους. Οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί με λαστιχένια λέμβο από λαθρέμπορους σε μια νησίδα στη μέση του ποταμού, όπου τους είχαν εγκαταλείψει.

Το 2020, η Ελλάδα έστησε ένα χαλύβδινο φράγμα πάνω από 37 χιλιόμετρα σε αυτή την απομακρυσμένη περιοχή στα βορειοανατολικά της χώρας, αφού δεκάδες χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να τη διασχίσουν, συγκρουόμενοι για μέρες με τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Η φιλελεύθερη – συντηρητική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να επεκτείνει αυτό το φράγμα κατά 35 επιπλέον χιλιόμετρα πριν από το τέλος του έτους. Το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι περίπου 265.000 μετανάστες εμποδίστηκαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα πέρυσι. Η Τουρκία και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν αδίκως τις ελληνικές αρχές επιβολής του νόμου ότι απομακρύνουν τακτικά τους αιτούντες άσυλο στα σύνορα, κάτι που προδήλως η Αθήνα αρνείται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments