Διεθνή

10χρονα παιδιά εργάζονται σε McDonald’s των ΗΠΑ

10χρονα παιδιά εργάζονται σε McDonald’s των ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Δύο δεκάχρονοι ανήλικοι εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα, απλήρωτοι και μέχρι τις 2 τα ξημερώματα σε ένα εστιατόριο McDonald’s στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Δύο δεκάχρονοι ανήλικοι εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα, απλήρωτοι και μέχρι τις 2 τα ξημερώματα σε ένα εστιατόριο McDonald’s στο Λούισβιλ του Κεντάκι. Το συγκεκριμένο εστιατόριο διαχειρίζεται η Bauer Food LLC, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εργασίας σε δελτίο Τύπου.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 300 παιδιά, μεταξύ των οποίων δύο 10χρονα, βρέθηκαν να εργάζονται σε εστιατόρια McDonald’s στο Κεντάκι και σε πολλές άλλες πολιτείες κατά παράβαση της ομοσπονδιακής εργατικής νομοθεσίας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας.

Σε μια περίπτωση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δύο 10χρονα εργάζονταν απλήρωτα και μέχρι τις 2 τα ξημερώματα σε ένα εστιατόριο McDonald’s στο Λούισβιλ που λειτουργεί από την Bauer Food LLC, η οποία εδρεύει στο Λούισβιλ.

Τα δύο παιδιά ετοίμαζαν και μοίραζαν παραγγελίες φαγητού, καθάρισαν το κατάστημα, δούλευαν στον πάγκο και χειρίζονταν ένα μητρώο, με βάση όσα ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές. Σε ένα από αυτά επιτράπηκε επίσης να χειριστεί μια φριτέζα, εργασία που απαγορεύεται για εργαζόμενους κάτω των 16 ετών σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Τα περισσότερα από τα εστιατόρια, τα 45 από τα 62, βρίσκονταν στο Κεντάκι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το τμήμα.

Τα δύο 10χρονα ήταν μεταξύ τουλάχιστον 305 παιδιών που βρέθηκε ότι εργάζονταν κατά παράβαση της ομοσπονδιακής εργατικής νομοθεσίας σε 62 τοποθεσίες της McDonald’s στο Κεντάκι, την Ιντιάνα, το Μέριλαντ και το Οχάιο, που λειτουργούσαν υπό τρεις δικαιοδόχους – την Bauer Food LLC, την Archways Richwood LLC και την Bell Restaurant Group I LLC.

Η Bauer Food LLC ανακοίνωσε ότι τα δύο 10χρονα που φέρεται να εργάζονταν στο εστιατόριο McDonald’s ήταν παιδιά ενός νυχτερινού διευθυντή που επισκέπτονταν τον γονέα τους στη δουλειά και δεν είχαν εγκριθεί από την διοίκηση του οργανισμού δικαιοδόχου να βρίσκονται σε αυτό το μέρος του εστιατορίου.

Ο δικαιοδόχος είπε ότι έκτοτε, έλαβε μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι πολιτικές σχετικά με τα παιδιά που επισκέπτονται έναν γονέα ή κηδεμόνα στην εργασία είναι σαφείς σε όλους τους εργαζόμενους.

«Αυτές οι αναφορές είναι απαράδεκτες, βαθιά ανησυχητικές και αντιβαίνουν στις υψηλές προσδοκίες που έχουμε για ολόκληρη τη μάρκα McDonald’s», ανέφερε σε δήλωσή της η ανώτερη αντιπρόεδρος των McDonald’s στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Δεν χάνεται από εμάς η σημαντική ευθύνη που φέρουμε να εξασφαλίσουμε μια θετική και ασφαλή εμπειρία για όλους κάτω από τις Καμάρες».

«Ξέρω πόσο σημαντικό είναι κάθε εστιατόριο να καλλιεργεί μια κουλτούρα ασφάλειας. Ως μητέρα, ο έφηβος γιος της οποίας εργάστηκε περήφανα στο τοπικό μας McDonald’s, το νιώθω αυτό σε πολύ προσωπικό επίπεδο», πρόσθεσε. «Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι οι δικαιοδόχοι μας έχουν τους πόρους που χρειάζονται για να προωθήσουν ασφαλείς χώρους εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και να διατηρήσουν τη συμμόρφωση με όλους τους εργατικούς νόμους».

Οι εργοδότες αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινές, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, με εκτιμώμενο συνολικό ποσό άνω των 212.000 δολαρίων.

Η Bauer Food LLC απασχόλησε 24 παιδιά κάτω των 16 ετών για να εργάζονται περισσότερες από τις νόμιμα επιτρεπόμενες ώρες, σύμφωνα με το τμήμα, και στον εργοδότη αναμένεται να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 39.711 δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments