Πολιτική

Μητσοτάκης: Θέλουμε την αυτοδυναμία- Ευφυολόγημα η προοδευτική διακυβέρνηση

Μητσοτάκης: Θέλουμε την αυτοδυναμία- Ευφυολόγημα η προοδευτική διακυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Γτπ

Στην ανάγκη να υπάρξει και μια δεύτερη αυτοδύναμη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σήμερα από την Κεφαλονιά, όπου περιόδευσε, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην ανάγκη να υπάρξει και μια δεύτερη αυτοδύναμη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σήμερα από την Κεφαλονιά, όπου περιόδευσε, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί αύριο τις εκλογικά κρίσιμες περιφέρειες της Ηλείας και της Αχαΐας.

«Εμείς είμαστε σαφείς, λέμε ότι θέλουμε να κυβερνήσουμε αυτοδύναμοι, γιατί η χώρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει γρήγορα αποφάσεις. Αυτό είχαμε τέσσερα χρόνια τώρα και η Ελλάδα πήγε μπροστά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απεύθυνε στους πολίτες της Κεφαλονιάς, επαναλαμβάνοντας έτσι την ανάγκη για ταχύτητα στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων και για θεσμική σταθερότητα.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αντιπολιτευτική πρόταση για την δημιουργία προοδευτικής διακυβέρνησης, για την οποία δεν έχει υπάρξει συνεννόηση ως προς τις πολιτικές που θα έπρεπε αυτή η εκδοχή διακυβέρνησης να εφαρμόσει.

«Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα ευφυολόγημα περί προοδευτικής διακυβέρνησης», είπε σχετικά ο Κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι αυτή η προοδευτική διακυβέρνηση «μπορεί να είναι κυβέρνηση ηττημένων, μπορεί να είναι κυβέρνηση ανοχής, πλην όμως κανείς δεν έχει καταλάβει αν ο ένας μπορεί να συνεννοηθεί με τον άλλον και αν θέλουν τελικά καθ’ οποιοδήποτε τρόπο να συγκυβερνήσουν», ενώ έκανε μνεία και στην ιδιαίτερη περίπτωση του κ. Γιάννη Βαρουφάκη, λέγοντας: «Κάπου καραδοκεί και στη γωνία ο κ. Βαρουφάκης που θέλει να σας πάρει τα ευρώ και να σας τα κάνει «Δήμητρες».

Για τον πρωθυπουργό, είναι σαφές ότι οι επικείμενες εκλογές «στην κυριολεξία θα καθορίσουν αν η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά σε μία πορεία προόδου, ανάπτυξης, κοινωνικής ευημερίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Ή αν θα γυρίσουμε πίσω στην εποχή της μιζέριας, των υψηλών φόρων, των ανοικτών συνόρων, μιας Ελλάδας η οποία δεν μετρούσε, δυστυχώς, όπως θα θυμάστε καλά, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο».

Σε Ηλεία και Αχαΐα αύριο

Για αύριο, είναι προγραμματισμένο ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί τις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αχαΐας.

Το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Λεχαινά και την Αμαλιάδα. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Πύργο Ηλείας και το εργοτάξιο του νέου Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο στάδιο της Ένωσης Αθλοπαιδιών Πατρών (ΕΑΠ).αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος στα Χανάκια.

Στον Νομό Ηλείας, η Νέα Δημοκρατία θέλει να διατηρήσει τα πρωτεία, που κατέκτησε στην εκλογική αναμέτρηση του 2019, όταν το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε 36% έναντι 34% του δεύτερου Σύριζα.

Τέλος, στον Νομό Αχαΐας, η ΝΔ θα επιχειρήσει να έχει την καλύτερη δυνατή εκλογική καταγραφή, προκειμένου να «ψαλιδίσει» την απόσταση που την χώριζε από τον Σύριζα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταφέρει μια εκλογική διαφορά κοντά στις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες και στο κυβερνών κόμμα εκτιμάται ότι υπάρχει η δυνατότητα για μείωση, αν όχι ανατροπή, της απόστασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments