Πολιτική

Μητσοτάκης: Το όραμα της Περιφέρειας Αττικής ταυτίζεται με το δικό μου

Μητσοτάκης: Το όραμα της Περιφέρειας Αττικής ταυτίζεται με το δικό μου

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το όραμα της Περιφέρειας ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το δικό του όραμα, «για μία Ελλάδα παραγωγική, για μία Ελλάδα κοινωνική, για μία Ελλάδα πράσινη και ψηφιακή, για μία Ελλάδα δίκαιη, για μία Ελλάδα ισχυρή».

Θερμό χαιρετισμό απεύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην χθεσινοβραδινή ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του απολογισμού του έργου της Περιφέρειας Αττικής, που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο προς το τέλος της εκδήλωσης, στην οποία έγινε αναλυτική παρουσίαση του έργου και των δράσεων της περιφερειακής Αρχής κατά την περίοδο 2019 – 2023, και συνεχάρη τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη και την ομάδα του «για το έργο που επιτέλεσαν τα τελευταία 4 χρόνια. Η σημερινή βραδιά ανήκει στον Γιώργο και στο επιτελείο της Περιφέρειας Αττικής».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το όραμα της Περιφέρειας ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το δικό του όραμα, «για μία Ελλάδα παραγωγική, για μία Ελλάδα κοινωνική, για μία Ελλάδα πράσινη και ψηφιακή, για μία Ελλάδα δίκαιη, για μία Ελλάδα ισχυρή». Ο κ. Κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Περιφέρεια έχει δρομολογήσει ήδη πολλά σημαντικά έργα που συμβάλλουν στην αναπτυξιακή δυναμική της. Είναι μια αναπτυξιακή δυναμική, «η οποία έχει στο επίκεντρό της το γεγονός ότι η επόμενη Περιφερειακή διοίκηση, δηλαδή η διοίκηση του Γιώργου Πατούλη, θα έχει να διαχειριστεί 1,6 δισ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής, σε σχέση με τα 1,1 δισ. ευρώ τα οποία κληρονομήσαμε. Είναι ακόμα μία πιστοποίηση της εξαιρετικής δουλειάς που έγινε από την Ελληνική Κυβέρνηση, για να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους για τις Περιφέρειές μας».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, επίσης, στο κοινωνικό περιεχόμενο των έργων στην Περιφέρεια, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός αποδίδει «μεγάλη σημασία στις επενδύσεις οι οποίες γίνονται στις σχολικές μας υποδομές, στις επενδύσεις οι οποίες γίνονται στην υγεία, στις επενδύσεις που γίνονται στην προσβασιμότητα». Όπως τόνισε ακόμη ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, «θέλουμε μία Αττική η οποία να είναι πράσινη και ψηφιακή, εξαιρετικής σημασίας όλες οι επενδύσεις που γίνονται στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς πηγαίνουμε πια προς ένα μοντέλο όπου το «θάψιμο» των σκουπιδιών θα αποτελεί παρελθόν».

Η Αττική που οραματίζεται, ακόμη, ο πρωθυπουργός είναι μια ψηφιακά σύγχρονη περιοχή, «μια Αττική ψηφιακή», όπως είπε, «η οποία θα έρχεται και θα κουμπώνει με τις σημαντικές δράσεις της Κυβέρνησης οι οποίες δρομολογούνται σε αυτό το μέτωπο» και μια Αττική ακόμη πιο ισχυρή και ασφαλής, «με έμφαση στην πολιτική προστασία, με έμφαση στα ζητήματα της αστυνόμευσης, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες της Αττικής, ασχέτως του πού κατοικούν, να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους». «Όπως και στην πατρίδα μας, έτσι και στην Περιφέρεια Αττικής», κατέληξε ο πρωθυπουργός, «το ζητούμενο είναι να πάμε μπροστά και να μην γυρίσουμε πίσω. Είμαι σίγουρος ότι τις απαντήσεις θα τις δώσουν οι πολίτες και στις εθνικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments