Πολιτική

Περιοδεία στην Κεφαλονιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Θερμή υποδοχή από κατοίκους στο Ληξούρι [pics]

Περιοδεία στην Κεφαλονιά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Θερμή υποδοχή από κατοίκους στο Ληξούρι [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: inkefalonia

Προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10.00 στο Aεροδρόμιο Κεφαλονιάς Άννα Πολλάτου, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρώτος σταθμός στο πρόγραμμα του είναι το Ληξούρι και στην συνέχεια το Αργοστόλι. Μαζί του οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές Παναγής Καππάτος, Ναπολέων Μαραβέγιας, Σμαράγδα Σαρδελή και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μητσοτάκης σε «δύσκολες» εκλογικές περιφέρειες

Μετά και την χθεσινή επίσκεψή του στην Β’ Πειραιά, όπου το κυβερνών κόμμα βρέθηκε οκτώ ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον Σύριζα στις εκλογές του 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα των περιοδειών του, επισκεπτόμενος σήμερα την Κεφαλονιά, μία «απαιτητική» μονοεδρική περιφέρεια, στην οποία αναμένεται να δοθεί επίπονη εκλογική «μάχη». Δηλωτικές του αυξημένου ενδιαφέροντος της Νέας Δημοκρατίας για την συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια είναι η σημερινή αυτοπρόσωπη παρουσία του Κ. Μητσοτάκη σε Ληξούρι και Αργοστόλι, και η επιλογή του πανεπιστημιακού καθηγητή και πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ναπολέοντα Μαραβέγια για το νησί.

Αυριανή επόμενη «στάση» του πρωθυπουργού θα είναι ο νομός Αχαΐας, όπου η Νέα Δημοκρατία στοχεύει να πάρει την «ρεβάνς» του 2019, όταν ο Σύριζα επικράτησε με περίπου οκτώ μονάδες διαφορά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ, στον Άγιο Διονύσιο της Πάτρας. Μετά την Πάτρα, ο πρωθυπουργός πρόκειται να επισκεφθεί και τον νομό Ηλείας. Στον εν λόγω νομό, υπάρχει μια σημαντική αλλαγή στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, με τον κ. Κώστα Τζαβάρα, βουλευτή της ΝΔ από το 2007, να παραχωρεί τη θέση του στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται, μεθαύριο Σάββατο, στην Χαλκίδα και, πιο συγκεκριμένα, θα δώσει το «παρών» στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου της Χαλκίδας, ενώ εκφωνήσει και λόγο, στο επίκεντρο του οποίου αναμένεται να βρεθεί η πορεία του σχεδίου “Εύβοια Μετά” για την αναγέννηση του βόρειου τμήματος του νησιού, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, με 71 κοστολογημένα έργα, από αναδασώσεις μέχρι οδικά έργα, προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας του νησιού. Η Εύβοια συνιστά μία ακόμη εκλογική «πρόκληση» για το κυβερνών κόμμα, το οποίο επικράτησε οριακά του Σύριζα στις εκλογές του 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments