Πολιτική

Τσίπρας: Προγραμματικοί αναχρονισμοί απέναντι στον Μητσοτάκη

Τσίπρας: Προγραμματικοί αναχρονισμοί απέναντι στον Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Η προγραμματική πρόταση που παρουσίασε χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας σε μέλη και σε ψηφοφόρους του Σύριζα είναι πολλαπλά προβληματική

Η προγραμματική πρόταση που παρουσίασε χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας σε μέλη και σε ψηφοφόρους του Σύριζα είναι πολλαπλά προβληματική, έτσι ώστε να αποτελεί ουσιαστική την καλύτερη διαφήμιση για το διλημματικό ερώτημα που εκ των πραγμάτων θέτει η επικείμενη αναμέτρηση: Μητσοτάκης ή χάος.

Στην προγραμματική πρόταση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό που προτάσσεται ως οραματικός στόχος είναι μια «επιστροφή στο παρελθόν», στην προ του 2019 κοινωνικοοικονομική συνθήκη,  αντί για μια πρόταση που θα στηρίζεται στις κατακτήσεις της τετραετίας που λήγει και η οποία θα πηγαίνει την χώρα μπροστά.

Άξονας στο προγραμματικό όραμα για τον δήθεν εξευρωπαισμό της Ελλάδας είναι η  απλοποίηση της διαδικασίας για την απόδοση ιθαγένειας. Μια τέτοια απλουστευμένη διαδικασία δεν αποτελεί μια συγκροτημένη απάντηση στο μεταναστευτικό ζήτημα, με το οποίο η Ελλάδα, όπως κάθε ευρωπαϊκό κράτος, είναι αντιμέτωπη. Ο δρόμος γίνεται και πάλι ορθάνοιχτος, σύμφωνα με την προγραμματική πρόταση του Α. Τσίπρα, για μια νέα Μόρια.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του Σύριζα υποσχέθηκε την  κατάργηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Και ως προς την εν λόγω προεκλογική δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, η κατάργηση είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μονομερώς, μόνο από την Ελλάδα, αφού αυτό αποκλείεται ως δυνατότητα από την συμφωνία χρηματοδότησης που ο ίδιος ψήφισε. Και αν υποτεθεί ότι η κατάργηση επιτυγχάνεται, παρά τις αυστηρές νομικές δεσμεύσεις, θα χρησιμεύσει στην πράξη ως μέσον για την διευκόλυνση των σχεδίων, που έχουν ήδη εξαγγελθεί και αφορούν το κλείσιμο των τραπεζών και την επάνοδο σε εθνικό νόμισμα.

Εκτός όμως από την απλοποίηση στην διαδικασία της απονομής ιθαγένειας και την κατάργηση του  ΤΧΣ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεσμεύτηκε» και για την κατάργηση του ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ). Έτσι, ο πολιτικαντισμός του Α. Τσίπρα απευθύνεται στους μαθητές που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και στους γονείς τους, οι οποίοι τους συμπαρίστανται. Ο επικεφαλής του Σύριζα αδιαφορεί ουσιαστικά για τις τραγικές επιπτώσεις στο επίπεδο των τριτοβάθμιων σπουδών και για τις μαθησιακές δυσκολίες που οι σημερινοί υποψήφιοι θα αντιμετωπίσουν αύριο ως προπτυχιακοί φοιτητές.

Ο Σύριζα κρίθηκε, εξάλλου, μετεξεταστέος και στα αντιπολιτευτικά έδρανα, από τα οποία ο επικεφαλής του συνεχίζει να μιλάει για δικαιοσύνη παντού, ακολουθώντας δυο μέτρα και δυο σταθμά με την παρουσία δυο καταδικασμένων, στενών συνεργατών του από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments