Διεθνή

Spiegel: Ο θρόνος του Ερντογάν τρίζει

Spiegel: Ο θρόνος του Ερντογάν τρίζει

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το Der Spiegel, στην είδηση ​​του με τίτλο «Ο αγώνας του Ερντογάν για την εξουσία - Ο θρόνος τρίζει», στην οποία συζητούσε για τις εκλογές στην Τουρκία, ανέφερε ότι ο Ερντογάν κινδυνεύει να χάσει.

Το Der Spiegel, στην είδηση ​​του με τίτλο «Ο αγώνας του Ερντογάν για την εξουσία – Ο θρόνος τρίζει», στην οποία συζητούσε για τις εκλογές στην Τουρκία, ανέφερε ότι ο Ερντογάν κινδυνεύει να χάσει.

Το γερμανικό  περιοδικό Der Spiegel αφιέρωσε το εξώφυλλό του στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου στην Τουρκία, την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην είδηση-ανάλυση με τίτλο «Ο αγώνας του Ερντογάν για την εξουσία – Ο θρόνος τρέμει» που δημοσιεύτηκε από τους Şebnem Arsu, Maximilian Pop και Özlem Topçu, αναφέρεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κυβερνά την Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια, αλλά τώρα κινδυνεύει με εκλογική ήττα.  Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επισημάνθηκε ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος για την προεδρία της Εθνικής Συμμαχίας και αρχηγός του σοσιαλδημοκρατικού CHP, θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές.

Στην ανάλυση επισημαίνεται ότι «η Δημοκρατία της Τουρκίας βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι για την 100η επέτειό της: οι παρατηρητές ανησυχούν ότι εάν εκλεγεί ξανά ο Ερντογάν, θα μετατρέψει τη χώρα σε δικτατορία, θα απαιτήσει να παραμείνει στην εξουσία όλη του τη ζωή , και να ακυρωθούν οι εκλογές».

«Αντίθετα, η νίκη της αντιπολίτευσης δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα πάει σε νέα κατεύθυνση, αν και ο Κιλιτσντάρογλου έχει ανακοινώσει ότι θέλει να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Ωστόσο, είναι ζήτημα το εάν ο Ερντογάν θα δεχτεί την ήττα ή, όπως έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2021 θα ακολουθήσει τους οπαδούς του.

Τονίζεται ακόμη ότι η οικονομία πρέπει να θεωρείται ως ένας από τους λόγους για τη μείωση της υποστήριξης προς τον σημερινό πρόεδρο της Τουρκίας. «Ο Ερντογάν κατέστρεψε για άλλη μια φορά αυτό που ίδρυσε κάποτε. Ειδικά στην οικονομία. Οι πιέσεις σε αυτούς που είναι εναντίον της κυβέρνησης τρόμαξαν επίσης τους επενδυτές. Υπάρχει έλλειψη κεφαλαίων για νέα έργα υποδομής στην Τουρκία. Ο Ερντογάν προσπάθησε να περιορίσει την κρίση, αλλά τα προβλήματα αυξήθηκαν».

Ο Κιλιτσντάρογλου θεωρείται ότι είναι αυτός «που θέλει να μείνει στην ιστορία ως νικητής του Ερντογάν, ο οποίος ήταν ανίκητος μέχρι τώρα». «Ο Κιλιτσντάρογλου δίνει ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους που θέλουν αλλαγή» και εάν κερδίσει τις εκλογές, ίσως το μεγαλύτερο καθήκον του να είναι να φέρει «ειρήνη στην κοινωνία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments