Πολιτική

Εκλογές 2023: Στην τελική ευθεία η προεκλογική μάχη με κεντρικό «σύνθημα» την αξιοπιστία

Εκλογές 2023: Στην τελική ευθεία η προεκλογική μάχη με κεντρικό «σύνθημα» την αξιοπιστία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η αξιοπιστία στο επίκεντρο 13 ημέρες πριν τις κάλπες

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προεκλογική μάχη καθώς μένουν 13 ημέρες πριν από την πρώτη κάλπη, στην οποία οι πολιτικοί αρχηγοί δηλώνουν ότι μόνο αυτή τους ενδιαφέρει, αλλά είναι εμφανές ότι η στρατηγική των κομμάτων φτάνει μέχρι και το καλοκαίρι, όταν θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουμε νέες εκλογές στις 2 Ιουλίου.

Η ΝΔ έχει επιλέξει τη στρατηγική του θετικού αφηγήματος, καθώς οι επιτελείς της Πειραιώς θεωρούν ότι το έργο της κυβέρνησης είναι το δυνατό της σημείο κυρίως στα πεδία της Οικονομίας και της ψηφιακής μεταρρύθμισης του κράτους. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει επιλέξει την στρατηγική της αποδόμησης του κυβερνητικού έργου.

Με κεντρικό σύνθημα την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία – Αποστάσεις από ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ 

Στη συνέντευξη, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action24, ο πρωθυπουργός εκτίμησε, μεταξύ άλλων, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση από την κάλπη της 21ης Μαΐου, ενώ επιτέθηκε στον Νίκο Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντας την στάση του «ανεξήγητη» για τη θέση του αναφορικά με τον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό.

«Προτιμώ να μιλάω για την Ελλάδα του 2023 και όχι του 1981. Διεκδικούμε την πιο δυνατή ισχυρή εντολής στην κάλπη της 21ης Μαΐου, η οποία και τελικά θα καθορίσει ποιος θα κυβερνησει τη χώρα και ποιος θα είναι πρωθυπουργός» είπε ο κ. Μητσοτάκης για την κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρέα Παπανδρέου. 

Ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά άφησε «ανοιχτό παράθυρο» μείωσης του ΦΠΑ σε ορισμένα προϊόντα ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. Εκτίμησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει μία βιώσιμη κυβέρνηση από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Με στόχο την αποδόμηση του κυβερνητικού έργου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη, μιλώντας στην Κοζάνη υπεραμύνθηκε του κυβερνητικού του έργου, την τετραετία που το κόμμα του ανέλαβε την εξουσία τονίζοντας: «Το 2015- 2019 γλιτώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Αυτή τη φορά θα σώσουμε τα νοικοκυριά από τη χρεοκοπία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καταφέρθηκε εναντίον της «βίαιης απολιγνιτοποίησης- εθνικού εγκλήματος» που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην «αδικημένη” και στοχοποιημένη Δυτική Μακεδονία», ενώ άφησε αιχμές και για τον Νίκο Ανδρουλάκη: «Διεκδικεί την πνευματική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά ο Ανδρέας είχε μέτωπο μόνο με τη Δεξιά, όχι διμέτωπο και με την Αριστερά. Απλώνω το χέρι στις προοδευτικές δυνάμεις για να νικήσουμε τη χειρότερη Δεξιά”».

Όσον αφορά το ντιμπέιτ της Τέταρτης, το χαρακτήρισε «στημένων μονολόγων”», στηλιτεύοντας τη στάση Μητσοτάκη να μην προσέλθει σε τηλεμαχία των δύο.

Με πρωθυπουργό “Αγνωστο Χ” βαδίζει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και βέλη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την οικονομία μιλώντας στη Νέα Σμύρνη. Αναφορικά με το διακύβευμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «προτεραιότητα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο λαός ενωμένος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα, όχι με φτηνά δίπολα, ψευτοεκβιασμούς και θεωρίες συνωμοσίας», τονίζοντας την ανάγκη να γίνει «μία ουσιώδης συζήτηση για το που πάει η πατρίδα. Τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε μια ανθεκτική οικονομία, ανταγωνιστική σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα μειώσει τις ανισότητες και θα δημιουργήσει τις συνθήκες μιας βιώσιμης ανάπτυξης στην οικονομία, δίνοντας ευκαιρίες σε όλα τα ελληνόπουλα; Αυτή τη συζήτηση αποφεύγουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, οι οποίοι έλεγαν ότι δεν έχουμε θέσεις, αλλά αποδεικνύεται ότι οι δικές τους θέσεις είναι μόνο οι καρέκλες για τις οποίες αγωνιούν. Έχουμε, λοιπόν, άλλες προτεραιότητες».

Δείτε τι είχε δηλώσει στο pagenews.gr ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρης Μάντζος για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments