Πολιτική

Άδωνις για Νεολαία: Άλλο αντισυστημική τάση, άλλο ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις για Νεολαία: Άλλο αντισυστημική τάση, άλλο ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Άδωνις: Η Νέα Δημοκρατία έχει την πιο προωθημένη νεολαία, την ΟΝΝΕΔ, η οποία αποτελεί την πρώτη πολιτική επιλογή των νέων της Χώρας μας, όπως αποτυπώνεται στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

Στην νεολαία και την στάση της μπροστά στην κάλπη της 21 ης Μαΐου αναφέρεται ο Άδωνις σε σημερινές παρεμβάσεις του, με δύο βίντεο στο Twitter. Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που επιδιώκουν να εμφανίσουν τους νέους ως δήθεν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έτοιμοι να ακολουθήσουν και να στοιχηθούν πίσω από τις αναχρονιστικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, ο Άδωνις υπενθυμίζει ότι είναι άλλο πράγμα η αντισυστημική τάση που διαχρονικά διακρίνει την νεολαία και άλλο πράγμα η ένταξη και η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι νέοι δεν είναι, βέβαια, ένα εκλογικό κοινό που έχει περάσει οργανικά στον Σύριζα. Οι νέοι, όπως επισημαίνει ο Α. Γεωργιάδης, έχουν την τάση να ψηφίζουν αντισυστημικά, να εκφράζουν δηλαδή ένα βαθμό δυσαρέσκειας απέναντι στα μεγάλα κόμματα εξουσίας και το πολιτικό σύστημα εν γένει. Και αυτό το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό, αλλά έχει διεθνή χαρακτηριστικά. Πρόκειται για μια διαχρονική τάση των νέων ανθρώπων, η οποία είχε οδηγήσει τον Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ να υποστηρίξει πως, εάν δεν γίνεις κομμουνιστής μέχρι τα 25 σου, δεν έχεις καρδιά, και εάν παραμείνεις κομμουνιστής μέχρι τα 30 σου, δεν έχεις μυαλό.

«Για να το έλεγε αυτό ο Τσώρτσιλ τότε, που δεν υπήρχαν ακόμη τα social media, μπορούμε να φανταστούμε τι ψήφιζαν οι νέοι εκείνης της εποχής», επισημαίνει ο Άδωνις, που προσθέτει ότι σε αυτήν την ηλικία, υπάρχει πάντοτε ένα μοτίβο στην εκλογική συμπεριφορά. Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον άστοχο να θέλουν ορισμένοι να μεταμορφώσουν αυτήν την τάση των νέων σε… ένταξη και υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, άλλωστε γνωστό, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την πιο προωθημένη νεολαία, την ΟΝΝΕΔ, η οποία αποτελεί την πρώτη πολιτική επιλογή των νέων της Χώρας μας, όπως αποτυπώνεται στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments