Πολιτική

Κατρούγκαλος: «Ζούμε στο βαθύ κράτος της ΝΔ»

Κατρούγκαλος: «Ζούμε στο βαθύ κράτος της ΝΔ»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας παραχώρησε συνέντευξη στο Pagenews και στην δημοσιογράφο Σοφία Χύτου ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας παραχώρησε συνέντευξη στο Pagenews και στην δημοσιογράφο Σοφία Χύτου ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα μίλησε για το κόμμα Κασιδιάρη, την τραγωδία στα Τέμπη και την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

«Οι νεοφασιστικές οργανώσεις αντιμετωπίζονται κυρίως στην κοινωνία»

Πιο συγκεκριμένα, ως προς τις εξελίξεις σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη, για «προχειρότητα» και «έλλειψη σοβαρότητας» στην αντιμετώπιση του φαινομένου έκανε λόγο ο κύριος Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερε στη Βουλή τρία διαφορετικά νομοθετήματα.

Η αρχική ρύθμιση του 2021, την οποία κατέθεσε ο Μάκης Βορίδης, υποστηρίχθηκε και από τον Σύριζα, γιατί η ρύθμιση εκείνη αφορούσε εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες λειτουργούν υπό τον μανδύα πολιτικών κομμάτων. Η αντίρρηση του Σύριζα αφορούσε το ότι η απαγόρευση δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λόγους ιδεολογικούς και πολιτικούς. Η ρύθμιση θα πρέπει να είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην επιτρέπει την ιδεολογική και πολιτική χρήση της.

Στην συνέχεια, ο Σύριζα υποχώρησε και κατέθεσε μινιμαλιστική πρόταση, συντεταγμένη από τον συνταγματολόγο Ξενοφώντα Κοντιάδη, η οποία προέβλεπε ότι δεν θα συμμετάσχουν στις εκλογές τα κόμματα που έχουν στην ηγεσία ή στα ψηφοδέλτιά τους μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμη, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «οι νεοναζιστικές και οι νεοφασιστικές οργανώσεις αντιμετωπίζονται σε επίπεδο κοινωνίας». Οι οργανώσεις αυτές δεν αντιμετωπίζονται μόνον νομικά, αλλά κυρίως με όρους κοινωνικούς.

«Ζούμε στο βαθύ κράτος της ΝΔ»

Αναφορικά με το εάν είναι ή όχι αντισυστημικό κόμμα ο Σύριζα, ο Γ. Κατρούγκαλος είπε ότι, στην Ελλάδα, έχουμε ένα βαθύ κράτος, που το έχει δημιουργήσει κυρίως η Νέα Δημοκρατία. Στην βάση αυτού του κράτους, υπάρχουν πατρονία και ρουσφετολογία και στην κορυφή του κράτους, κυριαρχεί η διαπλοκή ισχυρών πολιτικών και οικονομικών παραγόντων. Απέναντι σε αυτό το σύστημα συμφερόντων βρίσκεται ο Σύριζα. Με αυτήν την έννοια, ο Σύριζα είναι αντισυστημικό κόμμα.

«Δεν τα σκοτώσαμε όλοι μαζί τα παιδιά στα Τέμπη»

Σχετικά με το πόρισμα για την τραγωδία στα Τέμπη, υπάρχουν στοιχεία από αυτό το βαθύ κράτος. Το πόρισμα συμπεραίνει, για παράδειγμα, ότι η μετάθεση του σταθμάρχη ήταν παράνομη και στηρίχθηκε ουσιαστικά σε ένα σύστημα συμφερόντων, με το οποίο είναι αντίθετος ο Σύριζα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να μιλάμε για τα σοβαρά και σημαντικά ζητήματα, όπως ακριβώς είναι η τραγωδία στην περιοχή των Τεμπών. Αυτό γίνεται με ένα μηντιακό σύστημα συμφερόντων, το οποίο επιδιώκει να αναδεικνύει θέματα που δεν είναι ουσιώδη και να υποβαθμίζει καίρια ζητήματα, όπως είναι η τραγωδία.

Η επιτροπή για τα Τέμπη είναι πολύ γενναιόδωρη ως προς την κυβέρνηση και τις επιλογές της. Ωστόσο, επισημαίνει σωστά ότι η συγκεκριμένη μετάθεση ήταν παράνομη, ότι η εκπαίδευση των σταθμαρχών είναι ανεπαρκής και ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση.

Δεν πρέπει να διαχέουμε σε τόσο μεγάλο βαθμό την ευθύνη, όπως κάνει η ΝΔ. Γιατί έτσι η ευθύνη χάνεται. «Όπως δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, έτσι και δεν σκοτώσαμε όλοι μαζί τα παιδιά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments