Μητσοτάκης: Κανένα πεδίο συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ
Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση
«Δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ», δηλώνει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρωινή συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Σκάι, επιβεβαιώνοντας έτσι την στάση της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ του κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχίσει να πορεύεται η Ελλάδα με όρους αυτοδυναμίας και σταθερότητας. Σε σχέση με την πρόταση για τοπικά νομίσματα, η οποία προέρχεται από τους κόλπους του Σύριζα, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υποφέρει από υπερβάλλοντα κρατισμό και πως αυτή αδυνατεί να κατανοήσει ότι από την ιδιωτική πρωτοβουλία εκπορεύεται το μεγάλο μέρος του πλούτου των σύγχρονων κοινωνιών.
Για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτει ότι εμφορείται ακόμη από τις ιδέες του «παπανδρεικού» ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄80, ότι «αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ‘80», ενώ για το κόμμα Κασιδιάρη υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι θα έκανε «και δεκατρείς νομοθετικές παρεμβάσεις, αν χρειαζόταν». Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρωθυπουργός επισημαίνει: «Δεν είναι μόνο το θέμα των προσώπων, είναι και το θέμα των πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μου αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80. Δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεννόησης. Η μόνη λύση για τη χώρα είναι αυτοδύναμη ΝΔ».
Αναφορικά με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από την εκλογική διαδικασία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει: «Θα έκανα και δεκατρείς νομοθετικές παρεμβάσεις για να μη μπουν στη βουλή οι μαχαιροβγάλτες, αλλά να λένε ότι κόβουμε δεξιά κομματίδια. Δεν θέλω προσωπικές επιθέσεις, επιτίθενται ακόμη και στον πατέρα μου. Η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ μου φαίνεται ότι ετοιμάζονται για την ήττα, είπαν ότι αν μπορούσαμε να κάνουμε νοθεία θα την κάναμε. Δεν πολυκοιτάζω δημοσκοπησεις, κάνουμε συγκεντρώσεις και έρχεται κόσμος». Αναλυτικότερα, ως προς την ιδέα των τοπικών νομισμάτων, επισημαίνεται ότι «από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εντονότατη καχυποψία και ένας ξεκάθαρος κρατισμός. Πολλά από αυτά όπως για τα τοπικά νομίσματα δείχνουν μια αντίληψη της οικονομίας που είναι ξεπερασμένη. Προφανώς ο ρόλος του κράτους είναι να θέτει τους κανόνες και όταν χρειάζεται όπως συνέβη στην πανδημία να παρεμβαίνει. Ο πλούτος δημιουργείται από την ιδιωτική οικονομία».
Κι ακόμη: «Το 15 φτάσαμε πολύ κοντά στην απόλυτη καταστροφή, αναγκάστηκε ο κ. Τσίπρας να κάνει εντυπωσιακή κωλοτούμπα και πήραμε ένα ακόμη μνημόνιο και αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Κάποιοι δεν έμαθαν και δεν ξέχασαν τίποτα, Σκεφτόμουν και για τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Τσίπρα να λέει δώστε μου την ευκαιρία να κυβερνήσω χωρίς μνημόνιο. Φοβάμαι ότι θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι. Κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας που λένε, δεν μπορεί να γίνει και τί νόημα θα είχε; Κρατικοποίηση της ΔΕΗ. Ποια θα ήταν η χρησιμότητα; Την παραλάβαμε από τα όρια της χρεοκοπίας και την κάναμε κερδοφόρα επιχείρηση. Αυτά έρχονται από παρελθούσες δεκαετίες. Άλλο ο ρυθμιστικός ρόλος του κράτους. Υπάρχει ζήτημα πρόσβασης των επιχειρήσεων σε δανεισμό. Είμαστε στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας, αλλά μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τα επιτόκια. Υπάρχει ζήτημα πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον δανεισμό, υπάρχει όμως η δημόσια αναπτυξιακή τράπεζα που δίνει λύσεις. Και η Τράπεζα Αττικής επί ΣΥΡΙΖΑ, αυτό έκανε- αντάλλαγμα το Πάτρα- Πύργος, κόντεψε να τιναχτεί στον αέρα το έργο του δρόμου».
Ο κ. Μητσοτάκης διατύπωσε την εκτίμηση ότι «¨η ΝΔ θα είναι ισχυρή στην κάλπη. Τα σενάρια δείχνουν το πρόβλημα από την απλή αναλογική. Κάποιοι λένε, μην ακούτε, μετεκλογικά θα τα βρούμε, αν έβγαιναν τα κουκιά, σίγουρα θα έκαναν κυβέρνηση ηττημένων». Τέλος, ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να εμπλακεί στις τουρκικές εκλογές και στην ψήφο των γειτόνων μας, υπενθυμίζοντας ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός είναι διαχρονικός: «Δεν μπορώ και δεν πρέπει να κάνω καμία πρόβλεψη για τις τουρκικές εκλογές. Θα συνεργαστώ με όποιον κερδίσει, αλλά ο τουρκικός αναθεωρητισμός είναι δομικό πρόβλημα και γι΄ αυτό η Ελλάδα έχει θωρακιστεί. Η Ελλάδα έχει ισχυρές συμμαχίες και οικονομία. Οι πολίτες να σκεφτούν ότι ο επόμενος ένοικος του Μαξίμου θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί και να διαχειριστεί εντάσεις. Να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση και να μην είναι όμηρος διαφόρων παζαριών. Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να την προσφέρει μόνο η ΝΔ».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας