Global News

BBC: Δεκαπλασιάστηκαν οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από τη Ρωσία

BBC: Δεκαπλασιάστηκαν οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας από τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Watcher Guru

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από την Ινδία δεκαπλασιάστηκαν πέρυσι, σύμφωνα με την ελεγχόμενη από το ινδικό κράτος τράπεζα Bank of Baroda.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας εξοικονόμησε περίπου 5 δισ. δολάρια (4 δισ. λίρες) καθώς αύξησε τις αγορές αργού πετρελαίου από τη Μόσχα. Αυτή η αύξηση επισυμβαίνει, καθώς οι δυτικές χώρες έχουν μειώσει τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Η Ρωσία πουλάει ενέργεια με έκπτωση σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία, η οποία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο. Το 2021 το ρωσικό πετρέλαιο αντιπροσώπευε μόλις το 2% των ετήσιων εισαγωγών αργού της Ινδίας. Αυτό το ποσοστό είναι τώρα σχεδόν στο 20%, ανέφερε η Bank of Baroda.

Οι αγορές πετρελαίου της Ινδίας από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια του περασμένου οικονομικού έτους, την εξοικονόμησαν περίπου 89 δολάρια ανά τόνο αργού, δείχνουν τα στοιχεία.

Παρά τις πιέσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η Ινδία αρνήθηκε να τηρήσει τις δυτικές κυρώσεις στις ρωσικές εισαγωγές. Το Νέο Δελχί δεν έχει επίσης καταδικάσει ρητά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Ινδία υπερασπίστηκε τις αγορές πετρελαίου της, λέγοντας ότι ως χώρα που βασίζεται στις εισαγωγές ενέργειας και με εκατομμύρια να ζουν στη φτώχεια, δεν ήταν σε θέση να πληρώσει υψηλότερες τιμές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments