Αθλητισμός

Με υπογραφή Αλμέιδα η φετινή επιτυχία της ΑΕΚ

Με υπογραφή Αλμέιδα η φετινή επιτυχία της ΑΕΚ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου

Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Μαϊου, όταν η ΑΕΚ επισημοποιούσε το deal με τον Ματίας Αλμέιδα. Τα κλειδιά δόθηκαν στον Αργεντινό τεχνικό και ο στόχος ήταν ένας: Να ξεκολλήσει το «κιτρινόμαυρο» καράβι από τα βράχια.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά και ο Πελάδο όχι μόνο βρίσκεται στην άκρη του «κιτρινόμαυρου» πάγκου, αλλά οδηγεί και την ΑΕΚ στην επιστροφή της στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από πέντε σεζόν. Εναν πόντο χρειάζεται στο εντός έδρας πάρτι με τον Βόλο για να προσθέσει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο ιστορίας της Ενωσης. Εναν πόντο χρειάζεται για να φέρει στη Νέα Φιλαδέλφεια το 13ο βαρύτιμο τρόπαιο. Φυσικά, ενδέχεται να μην είναι απαραίτητος ούτε και ο πόντος, αν την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν λυγίζει τον Άρη στη Λεωφόρο.

Η κούπα λοιπόν έχει ήδη πάρει τον δρόμο για τη Νέα Φιλαδέλφεια και αυτή η συνθήκη φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ματίας Αλμέιδα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Αργεντινός τεχνικός δημιούργησε ένα άκρως καλοκουρδισμένο σύνολο, που έκανε τον κόσμο να αδημονεί. Να περιμένει πως και πως για να το παρακολουθήσει. Το «κλειδί» της επιτυχίας το έχει ο «Πελάδο», που παρουσιάζει κάθε Κυριακή μια ομάδα που αγκαλιάζει και αναγνωρίζει όλος ο φίλαθλος κόσμος.

Φυσικά, οι πρώτες μέρες στον κιτρινόμαυρο πάγκο, δεν ήταν εύκολες. Ο Αργεντινός κόουτς πρόλαβε να βιώσει στο… πετσί του την αμφισβήτηση. Αλλωστε, στην Ελλάδα βρισκόμαστε και αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Το γεγονός πως δεν είχε προπονητική εμπειρία στα γήπεδα της Ευρώπης ήταν το κυριότερο επιχείρημα των αντιφρονούντων. Παρόλα αυτά, με το «καλημέρα», ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε τα… γυαλιά σε όλους, στέλνοντας και τα κατάλληλα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση σύμφωνα με τον Θανάση Καρατζά και το top10.gr

Με υπομονή και επιμονή, ο Αλμέιδα κέρδισε τους πάντες, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Ασφυκτικό πρέσινγκ, αμέτρητες φάσεις, άμυνα από ατσάλι και καλό passing game συνθέτουν το σκηνικό, με τον «Πελάδο» να μην αφήνει τίποτα στην τύχη του, δουλεύοντας την κάθε λεπτομέρεια. H δικαίωση άργησε, αλλά αποτυπώθηκε και στον βαθμολογικό πίνακα, με την ΑΕΚ να προσπερνά τον Παναθηναϊκό στην τελευταία… στροφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ποδόσφαιρο κυριαρχίας σε ολόκληρο τον μαραθώνιο της Super League απέδωσε καρπούς για τους «κιτρινόμαυρους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments