Global News

Bloomberg: Οι επικεφαλής Οικονομικών της G7 ενισχύουν την στήριξη στην Ουκρανία

Η ομάδα των επικεφαλής Οικονομικών της G7 έθεσε περισσότερη βοήθεια στο τραπέζι για την Ουκρανία, εγκαινιάζοντας μια νέα πρωτοβουλία για την εφοδιαστική αλυσίδα και δεσμευόμενη να καλύψει τα ρυθμιστικά κενά στον τραπεζικό τομέα σε μια επίδειξη ενότητας στα επόμενα παγκόσμια γεωοικονομικά ζητήματα.

Η ομάδα των επικεφαλής Οικονομικών της G7 έθεσε περισσότερη βοήθεια στο τραπέζι για την Ουκρανία, εγκαινιάζοντας μια νέα πρωτοβουλία για την εφοδιαστική αλυσίδα και δεσμευόμενη να καλύψει τα ρυθμιστικά κενά στον τραπεζικό τομέα σε μια επίδειξη ενότητας στα επόμενα παγκόσμια γεωοικονομικά ζητήματα. Αυτό αποφασίστηκε στην σύνοδο κορυφής στη Χιροσίμα.

«Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό του παράνομου πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο οποίος θα ξεκαθάρισε μια από τις μεγαλύτερες αβεβαιότητες για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές», αναφέρεται στην σχετική δήλωση.

Η βοήθεια προς την Ουκρανία αυξήθηκε στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια έως τις αρχές του 2024, σύμφωνα με τη δήλωση 14 σελίδων, η οποία επέτρεψε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εγκρίνει 15,6 δισεκατομμύρια δολάρια για τετραετή υποστήριξη.

Οι ηγέτες επεσήμαναν επίσης την ανάγκη να παραμείνουν ευέλικτοι στην οικονομική πολιτική εν μέσω αυξανόμενων αβεβαιοτήτων για την παγκόσμια οικονομία.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών από τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, τον Καναδά και την Ιαπωνία δυσκολεύτηκαν να συμφωνήσουν σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από προβλήματα στον τραπεζικό τομέα έως την αναδιάρθρωση του χρέους.

Ωστόσο, οι δυσκολίες των ΗΠΑ να αποφύγουν μια χρεοκοπία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επισκίασαν τη συνάντηση, αποσπώντας την προσοχή από τα βασικά ζητήματα,  τα οποία αφορούν την G-7.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο