Διεθνή

Διεθνείς παρατηρητές: Τα αποτελέσματα στην Τουρκία πρέπει να γίνουν σεβαστά

Διεθνείς παρατηρητές: Τα αποτελέσματα στην Τουρκία πρέπει να γίνουν σεβαστά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το καμπανάκι επιφυλακής κρούουν διεθνείς παρατηρητές και οργανισμοί, προκειμένου να γίνουν πλήρως και από όλους σεβαστά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία

Το καμπανάκι επιφυλακής κρούουν διεθνείς παρατηρητές και οργανισμοί, προκειμένου να γίνουν πλήρως και από όλους σεβαστά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, ιδιαίτερα μετά και τις σημερινές εντάσεις που τροφοδότησαν ακόμη περισσότερο την πολιτικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Ιδιαίτερα, ο Φρανκ Σβάμπε, Γερμανός σοσιαλδημοκράτης αξιωματούχος, επικεφαλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), τόνισε την ανησυχία του, ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ενδέχεται να μην αναγνωρίσει τα εκλογικά αποτελέσματα και την εκλογική διαδικασία.

Την δήλωση την έκανε στην DW ο Φρανκ Σβάμπε, ο οποίος μεταβαίνει στην Τουρκία ως επικεφαλής της αποστολής εκλογών παρατήρησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) για την παρακολούθηση των τουρκικών εκλογών.

Δηλώνοντας ότι οι διεθνείς παρατηρητές γνωρίζουν τις ανησυχίες που εκφράζονται προς αυτή την κατεύθυνση, ο Σβάμπε δήλωσε ότι γνωρίζουν τις ανησυχίες και τόνισε: «Καλούμε όλες τις αρχές της χώρας να σεβαστούν τα εκλογικά αποτελέσματα».

Ο διεθνής παρατηρητής δήλωσε ότι το εκλογικό περιβάλλον δεν ήταν όπως θα επιθυμούσαν να είναι σε μια δημοκρατική Ευρώπη και ότι σύμφωνα με διάφορες αναφορές του Συμβουλίου της Ευρώπης, δεν εμφανίστηκαν όλοι οι υποψήφιοι στα μέσα ενημέρωσης με τον ίδιο τρόπο και με τον ίδιο χρόνο κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο εκπρόσωπος της PACE είπε ακόμη: «Αν δούμε πόσοι είναι οι υποψήφιοι στη δημόσια τηλεόραση, βλέπουμε ότι ο νυν πρόεδρος συμμετέχει πολύ περισσότερο. Όταν εξετάζουμε την κατάσταση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, βλέπουμε επίσης πολλά προβλήματα. Φυσικά, η αντιπολίτευση το εκφράζει αυτήν την αδικία, παραπονείται, διαμαρτύρεται και αυτό το παρατηρούμε».

Δηλώνοντας ότι όλες οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές για το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Σβάμπε αναφέρθηκε και στην κράτηση του Τούρκου επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα.

Υπενθυμίζοντας ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει θέσει την Τουρκία στη διαδικασία παρακολούθησης λόγω ανησυχιών για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, ο διεθνής αξιωματούχος τόνισε: «Αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας και ελπίζουμε ότι με τις επόμενες εκλογές θα να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία θα σέβεται πάντα τους κανόνες και τις αξίες της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments