Διεθνή

Twitter: Η Λίντα Γιακαρίνο η νέα CEO που παίρνει την καρέκλα του Ίλον Μασκ

Twitter: Η Λίντα Γιακαρίνο η νέα CEO που παίρνει την καρέκλα του Ίλον Μασκ

Πηγή Φωτογραφίας: Newmoney

Η νέα επικεφαλής του Twitter απασχολήθηκε για περισσότερο από μια δεκαετία στην NBCU

Και το όνομα αυτής, Λίντα Γιακαρίνο. Με ανάρτηση στον «εαυτό» του το Twitter, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι τα ηνία αναλαμβάνει η Λίντα Γιακαρίνο. Έτσι επιβεβαιώθηκαν τα δημοσιεύματα που ήθελαν την πρώην επικεφαλής του εμπορικού στην NBCUniversal να αντιθιστά τον Ίλον Μασκ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Χθες Πέμπτη, ο ισχυρός άνδρας της Tesla και του Twitter δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO, δίχως όμως να κατονομάσει τον αντικαταστάτη του. Χθες επίσης, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Γιακαρίνο βρισκόταν σε συζητήσεις προκειμένου να γίνει η επόμενη διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Λίντα για να μετατρέψουμε αυτήν την πλατφόρμα σε μια εφαρμογή για τα πάντα», σημειώσε ο Μασκ.

Από τη μεριά της η NBCUniversal με ανακοίνωσή της δήλωσε ότι η Γιακαρίνο πρόεδρος εμπορικού για όλο τον κόσμο αποχωρεί από την εταιρεία με άμεση ισχύ.

Η νέα επικεφαλής του Twitter απασχολήθηκε για περισσότερο από μια δεκαετία στην NBCU, βοηθώντας την εταιρεία να βρει καλύτερους τρόπους μέτρησης της αποτελεσματικότητας της διαφήμισης. Ως επικεφαλής πωλήσεων διαφημίσεων, βοήθησε στην έναρξη της υπηρεσίας streaming Peacock του NBCU.

Η ίδια στη δήλωσή της ανέφερε: «Ήταν απόλυτη τιμή να είμαι μέλος της Comcast NBCUniversal και να ηγούμαι της πιο απίστευτης ομάδας».

<script src=”https://player.glomex.com/integration/1/glomex-player.js”></script> <glomex-player data-integration-id=”40599y13k3r05e4o” data-playlist-id=”v-csk56o5iu4qx”> </glomex-player> <script type=”application/ld+json”> {“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ίλον Μασκ: Παραδίδει τα ηνία του Twitter”,”description”:”Βρέθηκε κάποιος «αρκετά ανόητος» να αναλάβει τη δουλειά και είναι γυναίκα”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1ieGFxd2R0cHhzYjUvMjAyMy8wNS8xMi8wOC8wNV8xNF82NDVkZjMzYWRmNmM4LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT32S”,”uploadDate”:”2023-05-12T08:07:38.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599y13k3r05e4o&playlistId=v-csk56o5iu4qx”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}} </script>

Ο κ. Μασκ έγινε διευθύνων σύμβουλος του Twitter αφού αγόρασε την εταιρεία για 44 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο. Όπως ξεκαθάρισε χθες, θα αναλάβει καθήκοντα εκτελεστικού διευθυντή και επικεφαλής τεχνολογίας.

Σε ένα συνέδριο τον περασμένο μήνα, η Γιακαρίνο πήρε συνέντευξη επί σκηνής από τον Μασκ σε συνέδριο στη Φλόριντα, όπου ρώτησε για το όραμά του για το Twitter .

«Ο Έλον έχει δεσμευτεί να είναι προσβάσιμο σε όλους για συνεχή ανατροφοδότηση», είχε πει η Γιακαρίνο, προσθέτοντας : «Αν η ελευθερία του λόγου, όπως λέει, είναι το θεμέλιο αυτής της χώρας, δεν είμαι σίγουρη ότι υπάρχει κάποιος σε αυτό το δωμάτιο που θα μπορούσε να διαφωνήσει με αυτό».

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές του πολιτικού φάσματος θα βρουν τη Λίντα έξυπνη, δίκαιη και λογική», έγραψε στο Twitter ο Μασκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments