Πολιτική

Άδωνις: Ο Τσίπρας δεν είναι πια υποψήφιος Πρωθυπουργός

Άδωνις: Ο Τσίπρας δεν είναι πια υποψήφιος Πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στα ζητήματα που συγκροτούν την πολιτική επικαιρότητα των ημερών αναφέρθηκε ο Άδωνις

Στα ζητήματα που συγκροτούν την πολιτική επικαιρότητα των ημερών αναφέρθηκε ο Άδωνις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Λιγότερη ακρίβεια στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης

Αναφορικά με την σημερινή κατάσταση των τιμών στα τρόφιμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Είχα πει ότι από τον Μάρτιο και μετά, θα αρχίσουμε να έχουμε μειώσεις και έχουμε μεγάλες μειώσεις. Για παράδειγμα, η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων «Όλυμπος» έφερε νέο τιμοκατάλογο με μειώσεις στις τιμές των αγαθών μέχρι 17%. Στον πληθωρισμό των τροφίμων είχαμε τη μεγαλύτερη μείωση από 14% σε 11,1%. Παραμένουμε χαμηλότερα από την Ισπανία. Κι αυτό συνέβη χωρίς να έχουμε μειώσει τον ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα μας (market pass, καλάθι του νοικοκυριού, το περιορισμένο περιθώριο κέρδους και η ΔΙΜΕΑ που κάνει συνεχώς ελέγχους) αποδίδουν. Τα μέτρα αυτά τα αντιγράφουν άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, επειδή έχουν αποτέλεσμα. Πληθωρισμός υπάρχει παντού, ακρίβεια υπάρχει παντού, στην Ελλάδα υπάρχει αναλογικά λιγότερη».

«Προτιμώ λίγη ένταση στα ντιμπέιτ»

Ερωτηθείς για το ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, αναφέρθηκε: «Δεν ήταν πάρα πολύ του γούστου μου. Μου αρέσει η τηλεόραση να έχει λίγο interaction, λίγη ένταση. Το ντιμπέιτ ήταν λίγο βαρετό για τα δικά μου τηλεοπτικά γούστα. Δεν κατηγορώ τους δημοσιογράφους, για να είμαι ειλικρινής».

Τηλεφωνικές υποκλοπές: «Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για τις ποινικές ευθύνες»

Σε σχέση με το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών και ερωτηθείς για την δήλωση του κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να πάνε στην ελληνική δικαιοσύνη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απάντησε: «Καμία αντίρρηση. Για όποιον βρεθούν ποινικές ευθύνες, να αποφασίσει η δικαιοσύνη. Αυτό όμως δεν θα το κρίνει ο κ. Ανδρουλάκης. Το θέμα των υποκλοπών είναι στην δικαιοσύνη. Εκείνη αποφαίνεται. Οι ποινικές ευθύνες δεν κρίνονται από τους πολιτικούς, αλλά από την δικαιοσύνη».

«Ο κ. Ανδρουλάκης κόβει όλες τις γέφυρες με την ΝΔ»

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάνει πολύ μεγάλο λάθος, διότι κόβει τις γέφυρες με την Νέα Δημοκρατία, καθιστώντας αδύνατη τη συνεργασία μαζί του. Η Χώρα όμως πρέπει να έχει κυβέρνηση. Ο κ. Ανδρουλάκης  στέλνει στους ενδιάμεσους ψηφοφόρους το μήνυμα, ότι, για να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση, πρέπει να ψηφίσουν Κυριάκο Μητσοτάκη».

Καμπανάκι εγρήγορσης για Τουρκία και Αλβανία 

Επιπλέον, ο Άδωνις υπογράμμισε τους κινδύνους που γεννιούνται από την συνύπαρξη πολιτικής αστάθειας και σύγκρουσης στην γειτονιά μας, με τον εξ Ανατολών γείτονα. Ιδιαίτερα, ο Α. Γεωργιάδης τόνισε πως «η Τουρκία πάει σε εκλογές μέσα σε απόλυτο πολιτικό διχασμό. Είναι καλή ιδέα να έχεις πολιτική αστάθεια από τη μία αλλά και πολιτική αστάθεια από την άλλη; Θέλετε να σας θυμίσω την περίπτωση του Τουρκούτ Οζάλ το 1980 και τα Ίμια, τα οποία συνέβησαν με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταχτσού Τσιλέρ και με τον Κώστα τον Σημίτη, ο οποίος δεν είχε πάρει ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης; Άρα λοιπόν πολιτική αστάθεια και σύγκρουση με την Τουρκία μπορεί να αποβεί μοιραίο για την Χώρα. Αν πριν υπήρχε ανάγκη να βγάλουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία φορά, τώρα υπάρχει η ίδια ανάγκη εκατόν μία».

Σε ανάλογη παρατήρηση προέβη ο Άδωνις, αναφερόμενος στις σχέσεις μας με την Αλβανία και τη στάση που τηρεί, τελευταίως, η Αλβανία. «Η Αλβανία», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «βλέποντας πως στην Ελλάδα τσακωνόμαστε μεταξύ μας, πάνε και κάνουν αυτό το αίσχος στην Χειμάρρα, στον Φώτη Μπέλερη. Είναι αδιανόητο η Αλβανία να συλλαμβάνει έναν υποψήφιο δήμαρχο 48 ώρες προ των εκλογών, ο οποίος είναι βέβαιον ότι θα εκλεγεί δήμαρχος την Κυριακή. Αυτό είναι μεγάλη πρόκληση προς την Ελλάδα. Η Αλβανία, η οποία ζητεί τη στήριξη της Ελλάδας για να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει κάνει τεράστιο φάουλ και ελπίζω να το πάρει πίσω πολύ γρήγορα. Όποιος τολμήσει να πειράξει τους ομογενείς μας και τα δικαιώματα της Ελλάδος θα μας βρει απέναντι 100%. Ελπίζω ο κ. Έντι Ράμα να καταλάβει πόσο μεγάλο λάθος είναι αυτό που κάνει τώρα, διότι κρατάνε έναν άνθρωπο χωρίς κατηγορία και χωρίς επίσημα στοιχεία 48 ώρες προ των εκλογών. Αυτό δεν είναι Αλβανία. Η Ελλάδα πρέπει να βγάλει κυβέρνηση. Η Ελλάδα πρέπει να βγάλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό».

«Ο Τσίπρας δεν είναι πια υποψήφιος πρωθυπουργός»

Κλείνοντας, ο Άδωνις υποστήριξε ότι έχουμε έναν μόνο υποψήφιο πρωθυπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί μετά την «Δήμητρα» του Βαρουφάκη, θέλει μόνο ψήφο ανοχής και γιατί το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν θέλει πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και θα πει ποιον θέλει για το αξίωμα του πρωθυπουργού την Δευτέρα. Άρα, σήμερα δεν είναι ο κ. Αλέξης Τσίπρας υποψήφιος πρωθυπουργός. Μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υποψήφιος πρωθυπουργός».

«Όσοι πιστεύουν ότι έκανα την δουλειά μου, τους παρακαλώ πολύ να με ψηφίσουν. Δεν θέλω να σκεφτούν ότι έχω πολλές ψήφους. Χρειάζομαι την ψήφο και του τελευταίου συμπολίτη μου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments