Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Στο 6,1% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Στο 6,1% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,3%

Μία εβδομάδα πριν από την εθνική κάλπη της 21ης Μαΐου, η δημοσκόπηση της GPO καταγράφει έναν σταθερό συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, με τη Ν.∆. να παγιώνει μια καθαρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανεβάζει μεν τη συσπείρωσή του, αδυνατεί, ωστόσο, να διεισδύσει σε άλλες εκλογικές δεξαμενές, έτσι ώστε να διεκδικήσει την πρώτη θέση και να κάνει την ανατροπή. Στη σταθεροποίηση αυτού του περιβάλλοντος συνηγορούν όχι μόνο τα ποσοστά της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, αλλά και μια σειρά από άλλους δημοσκοπικούς δείκτες που επιβεβαιώνουν το προβάδισμα της Ν.∆., που, εκτός από σταθερό, φαίνεται να είναι και διευρυνόμενο.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,3%, το ΠΑΣΟΚ 9,2%, το ΚΚΕ 6,6%, η Ελληνική Λύση 3.3%, το ΜέΡΑ25 3,6%, το ΕΑΝ 1%, η Εθνική Δημιουργία 1,2%, η Νίκη 1%, Άλλο κόμμα 2,9%, Λευκό-Άκυρο 0,4%, Δεν θα ψηφίσω 1μ4% και Ανποφάσιστοι 8,5%.

Metron Analysis: Μπροστά η ΝΔ με 8,2%

Την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Metron Analysis. Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 31,1% των ψήφων, ο ΣΥΡΙΖΑ 23% και το ΠΑΣΟΚ 8,9%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, το ΜέΡΑ25 3,7% και η Ελληνική Δράση με 2,6%.

Στην κατανομή εδρών, η ΝΔ αναμένεται να συγκεντρώσει 121, ο ΣΥΡΙΖΑ 94 και το ΠΑΣΟΚ 34. Σε αυτή την περίπτωση, κυβέρνηση μπορεί να σχηματιστεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μέσα σε μία εβδομάδα από την μέτρηση της ίδιας εταιρείας, πάλι για το Mega, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου φτάνει το 31,1%, αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 1,8 μονάδες (στο 29,3% προηγουμένως).

Σύμφωνα με την έρευνα, θετική γνώμη για την κυβέρνηση έχει το 38% των πολιτών, ενώ αρνητική το 54%. Επίσης, θετική γνώμη για την αξιωματική αντιπολίτευση έχει το 21%, ενώ αρνητική το 73%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments