Διεθνή

Εκλογές στην Τουρκία: Προηγείται ο Ερντογάν στα πρώτα αποτελέσματα

Εκλογές στην Τουρκία: Προηγείται ο Ερντογάν στα πρώτα αποτελέσματα

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Προβάδισμα Ερντογάν καταγράφουν τα πρώτα αποτελέσματα στις κάλπες, οι οποίες άνοιξαν στις 6μμ.

Προβάδισμα Ερντογάν καταγράφουν τα πρώτα αποτελέσματα στις κάλπες, οι οποίες άνοιξαν στις 6μμ. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αλλά με σημαντική απόσταση, αν και είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν βέβαια συμπεράσματα από την εκλογική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από ένδεκα επαρχίες της τουρκικής επικράτειας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει, αυτήν την ώρα, το 55,46% των ψήφων. Ο κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης, κεντροαριστερός Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έχει 38,57% και ακολουθεί στην Τρίτη θέση ο Σινάν Ογκάν με 5,39.

Τα εν λόγω αποτελέσματα δείχνουν μια σαφή επικράτηση του υποψηφίου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ΑΚΡ και του ακροδεξιού ΜHP, του Ν. Μπαχτσελί, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα αποτελέσματα προέρχονται πρωταρχικά από τη τουρκική ύπαιθρο, στην οποία παραδοσιακά το κυβερνών ΑΚΡ σημειώνει καλύτερες εκλογικές επιδόσεις.

Σημειώνουμε ότι 65 εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Χώρας. Η συμμετοχή στις κάλπες έφθασε το δυσθεώρητο 93,6%.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι κάλπες στη γειτονική χώρα, τόσο για τις προεδρικές εκλογές, όσο και για τις βουλευτικές, έκλεισαν στις 5 το απόγευμα και αμέσως ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων, στα περισσότερα από 200.000 εκλογικά κέντρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments