Διεθνή

Ο Ερντογάν καταγγέλλει αμερικανική παρέμβαση στις τουρκικές εκλογές

Ο Ερντογάν καταγγέλλει αμερικανική παρέμβαση στις τουρκικές εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει πως υπάρχει παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει πως υπάρχει παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην πολιτική ζωή, προκειμένου να ανατραπεί και να αντικατασταθεί από τον «εκλεκτό» της Ουάσιγκτον, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος, από την πλευρά του, έχει καταγγείλει ρωσική υποστήριξη της υποψηφιότητας του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι με εντολή του προέδρου Μπάιντεν πρέπει να ανατραπεί.  «Ο Μπάιντεν έδωσε εντολή: “Πρέπει να ρίξουμε τον Ερντογάν”. Αύριο, οι κάλπες θα δώσουν την απάντηση στον Μπάιντεν», υποστήριξε ο Ερντογάν σε προεκλογική του ομιλία στο Ουμράνιγε, επισημαίνοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και θα διασφαλίσουμε αυτή η δουλειά να ολοκληρωθεί στον πρώτο γύρο. Θα συντρίψουμε τόσο το τραπέζι του συνασπισμού όσο και το τραπέζι των τοκογλύφων».

Ακόμη κατηγόρησε, για πολλοστή φορά,  τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι, σε συνεργασία με τους Γκιουλενιστές, βρίσκεται πίσω από τη συνωμοσία κατά του Μουχαρέμ Ιντζέ, που αποσύρθηκε τις προεδρικές εκλογές υπό το βάρος ροζ σκανδάλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης έχει τονίσει, από την δική του πλευρά, ότι η Ρωσία θέλει να διατηρηθεί ο υπάρχων συσχετισμός πολιτικών δυνάμεων στην Τουρκία και ότι αυτός έχει στοχοποιηθεί από την Μόσχα.

«Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το deep dake περιεχόμενο, τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας» έγραψε στο Twitter, προχθές, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με αφορμή το σκάνδαλο γύρω από το πρόσωπο του Μουχαρέμ Ιντζέ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments