Πολιτική

Άδωνις: Ο Βελόπουλος θα στηρίξει προοδευτική διακυβέρνηση αν χρειαστεί

Άδωνις: Ο Βελόπουλος θα στηρίξει προοδευτική διακυβέρνηση αν χρειαστεί

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνέντευξη παραχώρησε ο Άδωνις στον τηλεόραση του Σκάι και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Συνέντευξη παραχώρησε ο Άδωνις στον τηλεόραση του Σκάι και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Σχετικά με την σύλληψη και την προφυλάκιση του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρι, ο Άδωνις υποστήριξε ότι «είναι η πιο εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδος και η πιο μεγάλη απόδειξη ότι η Αλβανία είναι αδύνατον να γίνει κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια γελοία κατηγορία, αφού κατηγορούν τον Μπελέρι ότι προσπάθησε να δωροδοκήσει τον αδελφό του και τον δικηγόρο του για να τον ψηφίσουν. Είναι προφυλακισμένος, γιατί οι Αλβανοί δεν ανέχονται να γίνει ο Μπελέρι δήμαρχος της Χειμάρρας. Αυτό σημαίνει παραβίαση όλων των κανόνων της δημοκρατίας εκ μέρους της Αλβανίας».

Ο Άδωνις πρόσθεσε: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Όποιος θεωρεί την Ελλάδα εύκολο παίκτη και εύκολο αντίπαλο, κάνει λάθος. Ο δε Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι στην εξωτερική πολιτική το ‘χει! Θέλω να πιστεύω ότι, έστω και την υστάτη στιγμή, ο κ. Ράμα θα καταλάβει ότι το συμφέρον της Ελλάδας περνάει μέσα από την Αθήνα. Αυτό το οποίο έχει κάνει θα έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις της Χώρας του».

Ερωτηθείς για τις επερχόμενες εκλογές, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Ζούμε το πρωτοφανές γεγονός ότι πάμε σε εκλογές με μόνο έναν υποψήφιο πρωθυπουργό. Αρχικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης απέρριψε την περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη λόγω της «Δήμητρας». Μετά, ο Ανδρουλάκης είπε «ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης» και, παρ’ όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να του απευθύνει πρόταση συνεργασίας. Άρα, αποδέχεται ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός. Άρα, μόνος υποψήφιος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία. Πρέπει να έχει κάνει την πιο αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία όλων των εποχών».

Εν συνεχεία, ο Α. Γεωργιάδης έκανε αναφορά στο προεκλογικό κλίμα, λέγοντας: «Είναι πολύ θετικό το κλίμα για την Νέα Δημοκρατία. Κάνω καθημερινά περί τις δέκα συγκεντρώσεις. Όλες οι συγκεντρώσεις μεταδίδονται live από την σελίδα μου στο Facebook. Οι συγκεντρώσεις είναι γεμάτες κόσμο. Πρέπει να έχω δει 30.000.000 κόσμο σε 10 ημέρες.

Για αύριο είναι προγραμματισμένη στις 6μμ στην πλατεία Αναβρύτων στο Μαρούσι, συγκέντρωση ανοιχτή και περιμένω όποιον και όποιαν θέλει να τα πούμε από κοντά, να συζητήσουμε. Το ρεύμα που έχει ο Μητσοτάκης στην κοινωνία είναι πρωτοφανές. Όμως, δεν χαλαρώνουμε, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, γιατί το σενάριο της συγκυβερνήσεως των ηττημένων εξακολουθεί να υπάρχει.

Ο δε Βελόπουλος δεν πρέπει να αποκλειστεί από τις μετεκλογικές εξελίξεις. Αν χρειαστεί, θα κληθεί και ο Κυριάκος Βελόπουλος να δώσει ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας. Αν δεν επαρκεί ο αριθμός των εδρών για κυβέρνηση συνεργασίας, από τον  Βελόπουλο θα ζητηθεί να στηρίξει με ψήφο ανοχής».

Ακόμη, αναφέρθηκαν τα ακόλουθα:

  • Ως προς τον πληθωρισμό και το Καλάθι της Νοικοκυράς, ο Άδωνις υπογράμμισε: «Το Καλάθι σκίζει. Ήμασταν στις πέντε πρώτες χώρε σε πληθωρισμό στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο και τώρα, είμαστε η δεύτερη χαμηλότερη, σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT. Όταν σχεδιάσαμε την πολιτική μας ενάντια στον πληθωρισμό (Καλάθι, Market Pass, ΔΙΜΕΑ κ. λπ.), όλοι με έβριζαν. Τώρα, όμως, όλοι έρχονται και με αντιγράφουν».
  • «Όποιος πιστεύει ότι ζούσε καλύτερα το 2019 να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος πιστεύει ότι ζει καλύτερα σήμερα, το 2023, να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία. 70% θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2019».
  • «Η FAZ και η Wall Street Journal γράφουν διθυράμβους για την Ελλάδα. Γράφουν ότι η οικονομία και το Υπουργείο Ανάπτυξης πηγαίνουν πολύ καλά. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Δεν το έγραψα εγώ».
  • «Διετέλεσα υπουργός Ναυτιλίας 93 ημέρες. Έκανα όμως την άρση του καμποτάζ».
  • «Θέλω να με κρίνουν δίκαια. Όσοι ψηφοφόροι πιστεύουν ότι έκανα την δουλειά μου, τους παρακαλώ πολύ να μου βάλουν ένα σταυρό. Όσοι δεν το πιστεύουν, να μην το κάνουν».
  • «Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα έκανα όλα μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση. Για αυτό θα ήθελα ο ένας από τους τέσσερις σταυρούς να δοθεί στον Νίκο Παπαθανάση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments